x

Steffen Brandt fortæller (lidt) om sine Dylan-sange på dansk

Steffen Brandt fortæller (lidt) om sine Dylan-sange på dansk

Steffen Brandt har tidligere leveret en dansk udgave af Leonard Cohens "Halleluja" sammen med Tina Dickow til albummet "På Danske Læber", der bestod af danske kunstneres dansksprogede fortolkninger af Cohen-numre.  Brandt har også tidligere optrådt med fordanskninger af Dylan-numre som "Visions Of Johanna" fra "Blonde On Blonde" og "To Make You Feel My Love" fra "Time Out Of Mind". Til vinter kan han endda opleves på Betty Nansen Teatret, hvor han har hovedrollen i teater-koncerten "Baby Blue". Her byder den århusianske sanger på et udvalg af fordanskede Bob Dylan-sange. Forestillingen får premiere den 28. november og spiller frem til og med 31. januar 2010. Koncerten er iscenesat af Kamilla Wargo Brekling og har scenografi af Maja Ravn.

At beskæftige sig så indgående med den poetiske rock-legende har givet Brandt mod på at realisere et drømmeprojekt, som han har haft i baghovedet de sidste mange år, nemlig en plade med Dylan-sange på dansk. A:larm Music har for nyligt bekræftet, at Steffen Brandt i forbindelse med Dylan-teaterkoncerten har valgt at kaste sig over netop sådan en plade. TV-2 forsangeren har oversat/omskrevet/fortolket Dylan-sange til dansk og bedt Nikolaj Nørlund om at producere. GAFFA fangede Brandt, der befandt sig midt i Dylans univers og havde følgende kommentarer til projektet:  

- Jeg står midt i det lige nu, og det er meget svært at sige, hvad det hele kommer til at ende med. Det er et projekt, jeg har haft til at ligge i baghovedet de sidste 10-15 år. Det er alt sammen på et meget tidligt stadium, og indtil videre er jeg ikke engang sikker på, hvilke numre der kommer med på pladen.

A:larm Music fortæller i en pressemeddelelse, at Nikolaj Nørlund har samlet "nogle af de ypperste danske musikere til at bakke Steffen Brandt op", men Brandt er i skrivende stund stadig ved at få det dylanske puslespil til at gå op:

- Det er meget svært at forholde sig til, hvordan det færdige produkt bliver på nuværende tidspunkt. Det er vanskeligt at sætte det i perspektiv, når man står midt i det. Så på nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget andet, end at det bliver rigtig, rigtig fedt.

Hvilke Dylan-sange Steffen Brandt har givet sit personlige præg, er altså ikke til at sige på nuværende tidspunkt, men eftersom Brandt som nævnt tidligere har optrådt med "It's All Over Now Baby Blue", "Visions Of Johanna" og "To Make You Feel My Love", er disse gode bud på, hvad man kan forvente sig på scenen og på den kommende plade, der forventes at blive udgivet midt i oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA