x

Undercover: Turboweekend: Ghost Of A Chance

Undercover: Turboweekend: Ghost Of A Chance

Turboweekend
Ghost Of A Chance (2009)

Hvor: Hareskoven
Hvornår: Februar 2009
Hvem: Nan Na Hvass og Sofie Hannibal, fotograf Brian Buchard


- Den svævende kugle på forside er origami-fletværk (japansk papirkunst, red.) foldet af papir, som er printet med forskellige overgange. Det tog os to dage og 270 stykker papir at flette den, og vi tog ud i Hareskoven ved skumringstid med en røgmaskine, fortæller Sofie Hannibal og Nan Na Hvass fra Hvass&Hannibal, der også lavede coveret til Turboweekends debutplade "Night Shift".

Mørket og natten synes at være et gennemgående tema for Turboweekend, så det var oplagt at foreslå Jacob Printzlau, der lavede musikvideoen til albummets første single, "After Hours", at bruge samme kulisse.

- Vi var inspireret af skoven som et mytisk dragende sted. I traditionel forstand er den hjemsted for det ubevidste, det ukendte, som er fyldt med prøvelser og tærskel, men også magi og eventyr. På bagsiden af coveret holder Turboweekend et hemmeligt møde i et oplyst hvidt telt. Måske synger de, eller planlægger okkulte ritualer. Inden i coveret er der hvidt som i teltet, fortsætter Sofie og Nan Na.

- Det er Nan Na og Sofie, der har stået for den overordnede idé og har lavet coveret. Vi har set udkast undervejs, og vi syntes, at idéen med lysende objekter i mørke naturomgivelser ramte en særlig stemning, som harmonerede med mange af numrene på pladen, tilføjer forsanger Silas Bjerregaard fra Turboweekend, hvis anden plade markerer et modent fremskridt fra festlig klubmusik til ambitiøs elektrorock.

- Det var naturligt, at det visuelle udtryk skulle gå i samme retning. Kuglen har et specielt udtryk, som er matematisk og næsten uvirkeligt som figur. Det skulle være et modstykke til skoven, som er organisk og naturlig. Konstruktion mod naturens kaos, lys mod mørke, tanke mod krop. Det er de modsætninger, vi også kan se i deres lydunivers, som på den ene side er fest, driftsbetonet og hårde beats, og på den anden side er eftertænksomt, slutter Hvass&Hannibal.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA