x

Århus Festuge og GAFFA præsenterer atter morgendagens stjerner

Århus Festuge og GAFFA præsenterer atter morgendagens stjerner

Århus Festuge har i 2009 ligesom sidste år valgt at opgradere inden for den rytmiske musik. Det sker blandet andet gennem koncertrækken 2012, hvor festugen i samarbejde med GAFFA har udvalgt en række internationale kunstnere, som vi regner med vil blive etablerede stjerner i løbet af de næste tre år. Koncerterne bliver afholdt på det netop udvidede VoxHall i Århus, og der er tale om henholdsvis Mongrel og Micachu And The Shapes (3. september), VV Brown (billedet) og Ebony Bones! (4. september) og Laura Marling, Gemma Hayes og Sophie Hunger (5. september).

Micha Schaarup, producent på Århus Festuge fortæller:
- Vi er gået efter at være de første, som kan præsentere kunstnerne i Danmark, og det er heldigvis tilfældet med de fleste af de optrædende. Og så har vi inddelt dem i temaer. Første dag spiller Mongrel og Micachu, som blander en række forskellige stilarter. Dagen efter kommer VV Brown og Ebony Bones!, der også blander genrerne, men kredser omkring soulmusikken, og den sidste dag er det så de mere afdæmpede singer-songwritere.

Micha Schaarup fortsætter: - Nogle af de optrædende har vi tjekket ud live i udlandet, for eksempel Mongrel, som gav en fantastisk koncert på EuroSonic-festivalen i Groningen i Holland i januar. Det er et band med en kanon energi, og så er de superdygtige musikere. Micachu har fået fremragende anmeldelser for sit debutalbum. VV Brown har ligget på alle de engelske mediers lister over nye navne, man skal holde øje med i 2009. Ebony Bones! fik rigtig gode anmeldelser for sin koncert på den store South By Southwest-festival i Texas i marts. Laura Marling har været nomineret til den prestigefyldte engelske Mercury Prize. Gemma Hayes har været med i nogle år, men har endnu ikke slået bredt igennem, og det er ved at være på tide. Sophie Hunger er til gengæld et helt nyt, men lovende navn.

Århus Festuge har desuden en række andre spændende musikalske arrangementer. Torsdag den 27. august skydes festugen i gang på Århus Rådhus med Joe Henry med flere. 30. august og 1. september spiller The DeSoto Caucus på VoxHall med Howe Gelb som ekstra musiker og desuden en række markante gæster, blandt andre Josh Rouse og Loop Girl alias Maria Timm. Der er derudover Present Aarhus Festival i Ridehuset 27.-29 august og 2.-5. september med blandt andre de gendannede Bikstok Røgsystem, Mikael Simpson og Dr. Album. For teenagerne er der i Ridehuset om eftermiddagen 28-29. august og 2.-5. september Smells Like Teens med blandt andre Mike Sheridan, Jooks og The Dreams. Og i samarbejde med Danmarks Smukkeste Festival og GAFFA afholder festugen Smukfestuge på Klostertorv med upcoming navne og markante singer-songwritere, blandt andre Hush, Jacob Eriksen og Elisabeth, hver dag hele festugen fra 27. august til 6. september.

Køb billetter til festugearrangementerne på GAFFA.dk/live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA