Nyhed

Arctic Monkeys-bassist overvejede selvmord efter exit fra band

GAFFA.dk – alt om musik

Tidligere bassist for Arctic Monkeys, Andy Nicholson, har åbnet op om sin svære, “sjæleknusende” tid efter han blev smidt ud af bandet

Andy Nicholson gik i 2002 sammen med Alex Turner, Matt Helders og Jamie Cook for at danne et lille band ved navn Arctic Monkeys.

I 2006 tog Nicholson (nummer to fra venstre på billedet) tre ugers pause fra sin turné-tjans med bandet på grund af udmattelse og fik herefter at vide, at han var blevet permanent erstattet af bassisten Nick O’Malley, der i første omgang blot havde fungeret som midlertidig stand-in for Nicholson.


I et nyt interview på podcast-serien The Michael Anthony Show (her citeret af NME) har Andy Nicholson åbnet op om den svære tid efter Arctic Monkeys, og om det øjeblik han fik at vide, at han ikke længere var en del af bandet:

“Det var nok et af de få sjæleknusende øjeblikke i mit liv. Jeg husker, at jeg var i dét værelse, da de sagde, jeg var blevet erstattet, og husker, at jeg tænkte til mig selv: “prøv nu at være stærk omkring det her”. Så husker jeg, at jeg gav alle tre hånden og sagde “held og lykke”. Den dag i dag kender jeg stadig ikke rigtigt årsagen til, hvad der skete med mig eller hvorfor det skete.”

LÆS OGSÅ: Storslået og modig sekser fra Sheffields stolte sønner


Nicholson, der stadig er aktiv musiker, fortalte herefter, at han overvejede at begå selvmord efter den "mørke sti", som de efterfølgende tre år bragte ham på.

“Jeg var meget tæt på ikke at være her mere, ved du, hvad jeg mener? Og så det med at håndtere at snakke med folk og komme igennem det… tiden heler alt,” fortæller den tidligere Arctic Monkeys-bassist og fortsætter:

“Jeg husker dengang, jeg så dem headline Glastonbury Festival i 2007 i fjernsynet, og jeg sad bare alene derhjemme… og kiggede bare. Jeg sad bare og græd, mens jeg så dem spille som hovednavn. Kan du forestille dig, hvordan det føles?”


Livslinien – telefon 70 201 201. Livslinien er en anonym telefonrådgivning samt netrådgivning for bl.a. mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte. De har åbent hver dag fra kl. 11.00-4.00.

Siden Arctic Monkeys har Nicholson haft en aktiv karriere som musiker, dj og producer og har blandt andet dannet bandet Mongrel, været en del af Reverend & The Makers og udgav tidligere i år en solo-ep under navnet Goldteeth.

Senere i interviewet forklarer Nicholson, at han i dag er på god fod med Arctic Monkeys:


“De var med til mit bryllup, og jeg taler med dem, så ofte jeg kan. Tiden har helet mange af sårene.”

I et interview med NME tidligere på året fortalte Nicholson yderligere om sit forhold med bandet:

“Når de er tilbage i Sheffield (bandets hjemby), går vi ud og spiser, eller hvis jeg tilfældigvis befinder mig i det samme land som dem forsøger vi at mødes, når vi kan og skrive sammen. Det er en af de der ting, når man bliver ældre; de har travlt med deres ting, og jeg har travlt med mit. Det er som regel til jul og fødselsdage, at vi skriver sammen, men vi ser hinanden, så ofte vi kan.”


Arctic Monkeys spillede en koncert på Roskilde Festival i 2014, der modtog fem ud af seks stjerner af vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Arctic Monkeys : Roskilde Festival, Orange Scene

Herunder kan du høre hele interviewet med Andy Nicholson på The Michael Anthony Show.


ANNONCE