x

When Saints Go Machine – At være et band er meget mere end bare at skrive sange

When Saints Go Machine – At være et band er meget mere end bare at skrive sange

When Saints Go Machine åbnede den danske aften på Reeperbahn Festivalen 2009 foran omkring 200 publikummer. Det er Music Export Denmark, der arrangerer det såkaldte Spot On Denmark, og i den forbindelse var GAFFA på plads for at høre, hvordan When Saints Go Machine vil få kontakt til nye internationale markeder.

Dette er del 1 af 4 vores interviewserie med de medvirkende danske kunstnere. Du vil i de næste dage kunne læse interviews med Oh No Ono (del 2), The Asteroids Galaxy Tour (del 3) og Turboweekend (del 4).

GAFFA: Hey When Saints Go Machine. Hvad har I af planer for det tyske marked?

Nikolaj Vonsild: - Vores plade ”Ten Makes A Face” er kun ude i Danmark, men planen er da, at vi skal ud i Tyskland og præsentere vores musik. Det er meget realistisk både at få flere koncertjobs og udgivelse, men det er ikke til at sige, hvornår det sker, for man skal have en single ud i radioen, have en opfølgende tour og lave promotion.

Jonas Kenton: - Der er lidt diffust lige nu, og vi kan ikke sige noget, før der er skrevet kontrakt. Men vi har nogle mere konkrete planer på vej.

GAFFA: Hvordan var det at spille Spot On Denmark, indfriede det forventningerne?

Nikolaj Vonsild: - Jeg havde ikke andre forventninger, end at vi skulle spille et godt job, og at der måske var nogle kommende fans eller kommende samarbejdspartnere fra branchen, som har bidt mærke i, hvem vi er.

Jonas Kenton: - Jeg synes, det var fedt. Og at vi fik leveret varen... I hvert én eller anden form for vare.

GAFFA: Hvad er det, der gør, at When Saints Go Machine er berettiget til en international karriere? Hvordan gør I jer interessant for udlandet?

Jonas Kenton: - Vi prøver jo at lave original musik, som ikke bare kan gøre sig derhjemme, men også internationalt. Og så prøver vi rent sangskrivningsmæssigt at finde vores helt egen lyd.

Nikolaj Vonsild: - Der er jo en del faktorer og noget kan være held. Men vi har en drøm om at skulle leve af det, og hvis vi skal det, så skal vi også spille i udlandet. Det har altid været et mål, lige siden vi satte os samme og dannede bandet. Omvendt kan du jo også spørge, om vores musik har en særlig berettigelse i Danmark, og den er jo heller ikke specielt dansk.

GAFFA: Hvis nu vi tænker et par år frem i tiden, hvor er det så realistisk, at When Saints Go Machine befinder sig?

Nikolaj Vonsild: - Vores mission er at få vores plade ud i hele verden, og så at komme i gang med at udgive et nyt album hurtigst muligt. Vi har arbejdet sammen i 2½ år, og vi stræber altid efter at lave noget nyt og bedre. Det bliver hele tiden lettere, fordi vi lærer hinanden at kende endnu bedre. Vi får en bedre forståelse, og så kommer man til et punkt, hvor man kan ramme en kreativ åre sammen.

Jonas Kenton: - Vi finder nye metoder at arbejde på, nye instrumenter, der skal prøves af, og så skal vi skrive bedre sange, eller forbedre vores sceneshow. Alt kan forbedres, og det er mere end et fuldtidsjob, fordi man både skal skrive og spille musik, men også skal tage stilling til en masse praktiske ting og samtidigt arbejder på en masse idéer, som man sender frem og tilbage. Vi vil gerne udvikle os, og vi vil gerne arbejde for det, så When Saints Go Machine er et kæmpe projekt.

Nikolaj Vonsild: - De folk, der siger, det kun handler om at skrive musik, har ikke forstået, hvad det vil sige at være et band – eller også har de bare rigtigt mange mennesker omkring sig til at klare alt det andet for sig. På samme måde som musikken udvikler sig, så udvikler musikmarkedet sig også. Der er hele tiden nye måder at få kontakt til sine fans på eller nye måder at pakke sin musik ind på, og dér arbejder vi også med en masse idéer og en masse personer, vi godt kunne tænke so at samarbejde med. I begyndelsen var vi faktisk ret optaget af tanken om, at vi ikke skulle vise vores ansigter og holde os tilbage som personer, men blot lade When Saints Go Machine være et band, men vi er også udadvendte mennesker, så vi har skiftet retning, og hvorfor skulle vi ikke også være udadvendte som musikere og band?

GAFFA: - Når I nu har en aftale med et major label, er I så ikke bange for, at de ruller den store promotionmaskine ud og kun satser på jer i et kortvarigt perspektiv, og dropper jer, hvis I ikke hittet og laver singler?

Nikolaj Vonsild: - Nej. Vi ville ikke indgå en aftale med et pladeselskab, og de ville heller ikke satse på When Saints Go Machine, hvis de mente, at vi var et band, som skulle hitte på den måde. Vi vil gerne arbejde hårdt, udvikle og opbygge vores musik hele tiden.

Læs også vores reportage fra Spot On Denmark, Reeperbahn.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA