x

Mixtape: Illdisposed

Mixtape: Illdisposed

Det erfarne århusianske melodiske dødsmetalband, her fotograferet foran et af Århus' vartegn, Ceres-bryggerierne, er aktuelle med deres 11. (!) studiealbum, "To Those Who Walk Behind Me". Århusianerne debuterede tilbage i 1993 med "Four Depressive Seasons", og siden har bandet skubbet ti nye skiver på banen. Som hos ethvert godt metalband, så har det været liveenergien, der har båret bandet frem. I sidste måned headlinede de Headbangers Ball Tour med Hatesphere og Dawn Of Demise, ligesom de har turneret i hele Europa og været så langt væk som New Zealand.

GAFFA fangede frontmand Bo Sommer til et par spørgsmål om det album - og i samme forbindelse bad vi ham lave et godt GAFFA mixtape.

GAFFA: Hvordan undgår man, at det 11. album ikke bare bliver endnu et i rækken?
Bo Summer: - Uanset hvordan man vender og drejer det, er Illdisposed ikke et band, der er ude på at revolutionere noget eller nogen. Når vi udgiver en cd, er det for at manifestere, at vi stadig eksisterer. Modsat andre kommer vi meget langt med et minimum af input. I stedet smider vi vores dyrebare arbejderklasseblod i vores udgivelser.

GAFFA: Hvem er "those that walk behind you"?
Bo Sommer: - Titlen refererer som sådan ikke til nogen bestemte mennesker, mere det faktum, at vi bestemt ikke går i andres fodspor. Det vil sige den vej, vi tager, vil altid være den uprøvede - og så er det op til andre at følge trop. Walk behind us...

GAFFA: Hvad betyder rocknroll-livet og alkohol for Illdisposed? Drivkraft? Sløvende? Kreativt?
Bo Summer: - Alkohol har altid været vores nemesis og akilleshæl. Dog skal det tilføjes, at hvis vi ikke drak og festede på den måde, som vi nu en gang gør, ville det være meget svært at se en gulerod foran sig i forbindelse med at spille liveshows og de andre oplevelser, vi har gennem bandet.

Mixtape: Rock til mine børn!

I denne familie hører vi rock i bilen... Hver dag!

Rammstein - Amerika (2004)
- Det er godt at høre det tyske sprog i rockens univers. Jeg taler selv en art flydende tysk - og mine børn er fuldstændigt vilde med Rammstein. Så gør det slet heller ikke noget, at Amerika - Guds eget land - får på puklen via ironien.

Manic Street Preachers - His Last Painting (2001)
Manic Street fra Wales har været med Illdisposed rundt rigtig mange steder i verden. Først på discman og senere på iPod. Bradfield er en fantastisk sanger, der kan lette enhver depression..

Radiohead - Karme Police (1997)
"OK Computer", som Radiohead udgav i 1997, er måske stadig det bedste rockalbum, der nogensinde er lavet. Jeg har hørt den så meget, at jeg har slidt 2 kopier op plus købt et eksemplar til min søster. Thom Yorke og co.; vi bukker og skraber herfra.

Carpark North - The Beasts (2005)

Man siger, alt musik fra Århus som en tommelfingerregel er godt. Carpark North gør det bare ekstra godt og har formået at lave banebrydende electrorock i flere omgange. Jeg er træt af folk, der sabler dem ned i liveanmeldelser og siger, de ikke har et stort nok repertoire. Det er stort nok!

Illdisposed - Case Of The Late Pig (2006)
Nepotismens højborg - min bil. Mine børn er synligt stolte af, at deres far spiller i et rockband, og selv Bertram på 4 år ønsker tit at høre fars rock. Især dette nummer hvor teksten er skrevet til mine 3 drenge, i et anfald af hjemve og depression et sted i Italien, mens vi var på turné.

"To Those Who Walk Behind Me" udkom den 14. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA