x

Telenor lancerer ny musiktjeneste

Telenor lancerer ny musiktjeneste

Nu tager Telenor kampen op mod TDC Play, teleselskabet 3 og alle de andre, der tilbyder musik via mobilabonnementet. Med den ny musiktjeneste, WiMP, bliver det nemlig muligt for Telenors kunder at købe sig til en database på omkring seks millioner sange, der kan streames på computeren, iPhone'n eller mobilen.

Ifølge Telenors markedsdirektør, Peter Berg, er fordelen ved WiMP, at tjenesten i modsætning til for eksempel TDC Play ikke er afhængig af, at man har en PC.

– WiMP spiller på tværs af tre platforme: Mac, Microsoft og Linux – det er vi de eneste, der kan, siger han og tilføjer, at lydkvaliteten vil være bedre end hos TDC Play. WiMP bruger AAC-format til at komprimere musikken, og numrene har en bitrate på 256 kbps, hvis man har god dækning på sit internet. Til sammenligning downloades TDC Plays numre i WMA-format og har en bitrate på 192 kbps.

Telenor fik for nylig en aftale i hus med KODA, som forvalter ophavsrettigheder for musikere i Danmark. Ifølge foreningen indeholder aftalen en "rimelig betaling til kunstnerne" for, at deres musik bliver streamet gennem WiMP. Samtidig ligger KODA i forhandlinger med Telenors konkurrent, TDC, fordi foreningen ikke mener, at deres medlemmer bliver kompenseret ordentligt.

Begge teleselskaber har dog én ulempe ved deres musiktjeneste, som i sidste ende kan gøre sider som Spotify mere attraktive.

– Hos mobilselskaberne skal både du og dine venner være kunder hos Telenor eller TDC, og ingen gider at skifte teleselskab for at bytte musik med vennerne – det er dybt godnat. Jeg kan godt forstå, at de bruger det som et parameter for at sælge telefoner og abonnementer, men fra et brugersynspunkt er det ekstremt irriterende, siger Henrik Føhns, som er vært på P1's Harddisken og har afprøvet det meste inden for moderne teknologi. Han mener, at fremtiden ligger hos dem, der kan videreudvikle på musiksalget og for eksempel skabe communities, lave radiokanaler og andet, der kan fange lytteren.

– Når alle teleselskaberne tilbyder musik med deres abonnement, bliver det bare en service, ligesom fri sms. Det bliver ligegyldigt, fordi alle forventer at få det med, og så skal teleselskaberne bygge ekstra services ovenpå for at skabe reel værdi for kunderne.
             
WiMP er i handlen nu og koster mellem 50 og 100 kroner om måneden for Telenor-kunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA