x

Fred Durst lover ”en kæmpe fucking Limp Bizkit-fest”

Fred Durst lover ”en kæmpe fucking Limp Bizkit-fest”

I slutningen af ugen gæster rap-metal bandet Limp Bizkit Store Vega. Derfor har GAFFA taget en lille snak med forsanger Fred Durst om, hvordan det er at være tilbage i den originale besætning og lave musik. Hvordan det går med det længeventede album "Gold Cobra", der er det første album med den komplette besætning i ti år. Og hvad vi kan forvente til den næsten udsolgte koncert i København på søndag den 26. september. Svaret lød: "En kæmpe fucking Limp Bizkit-fest."

Et band med styrkede interne forhold

Hvordan har det været at arbejde på et nyt album med den gamle besætning?

Det har været vores mest kraftfulde oplevelse sammen, at skrive albummet, og det har knyttet os tættere sammen. Vi er bedre venner nu, end vi nogensinde har været, ligesom vi rent musikalsk har haft en fantastisk oplevelse. Vi er meget ærlige overfor, hvem vi er som Limp Bizkit. Vi prøver ikke at tilpasse os tiden eller at ramme en bestemt radiogenre eller format. Det føles som noget meget særligt, og der er virkelig noget, der er mere kraftfuldt omkring Limp Bizkit, end der nogensinde har været. Det føles som et mirakel for os, og vi er meget taknemmelige.

Hvordan vil du beskrive jeres kommende album sammenlignet med jeres gamle plader?

Jeg tror den er meget som de andre. Vi prøver stadig at få en firkantet gris til at passe ind i et rundt hul. Der er så mange højdepunkter og værdier på albummet - så mange forskellige følelser. Glade fest-følelser, seriøse hævnlystne følelser, dybe sørgelige øjeblikke, melodiske triumferende øjeblikke. Det er en rejse, men den hænger meget mere sammen, end mange andre plader af en eller anden grund har gjort. Det er et meget triumferende album.

Hvad ligger der bag titlen "Gold Cobra"?

Vi elskede bare lyden af, hvordan "Gold Cobra" lød. Ligeså snart vi indfandt os med titlen, så føltes titlen også sådan, som albummet lyder. Det kan være noget inde i vores hoveder, eller det kan være noget vi har skabt. Du troede heller ikke, at den bille (Beetle på engelsk red.) du samler op fra jorden, en dag skulle få dig til, at tænke på den musik The Beatles spiller. Det er sådan nu, at når vi tænker på "Gold Cobra", så tænker vi på lyden af vores nye album.

Er der kommet en officiel udgivelsesdato?

Den kommer snart. Vi vil bare sikre os, at vi elsker den. Vi vil være helt sikre på, at vi elsker hver en bid af den. Lige nu tager vi en pause fra pladen på touren, så vi ikke mishandler os selv med den, eller gør for meget ud af den. Når vi er færdige med vores tour, så sætter vi os ned og lytter på den, og hvis vi alle fem giver den en tommel-op, så vil pladen udkomme få dage efter det. Det er op til os. Vi laver ikke pladen for andre end os selv.

"Vi har ikke mange ritualer"

I skal spille en koncert næste søndag i Danmark, som er tæt på at være udsolgt. Men har I rent musikalsk gjort noget særligt for at forberede jer til denne tour?

Vi ændrer vores setliste hver aften. Vi spiller sange, vi aldrig har spillet. Nogen gange spiller vi nyt materiale, og andre gange vælger vi ikke at spille de mest populære sange. Vi spiller dem bare ikke. Og ellers har vi det sjovt til lydprøverne. Der sker noget sjovt, interessant og unikt hver aften vi spiller. Publikum har virkelig været intense og fantastiske. Vi forventer, at vores aften i Danmark bliver virkelig fucking-fantastisk. Vi glæder os virkelig til at komme tilbage.

Hvad kan publikum forvente sig af koncerten?

De kan forvente, at det de giver til os, giver vi tifoldigt tilbage igen. Så det hele afhænger af hvor meget de giver. De kan forvente det bedste: En aften hvor man kan flygte. Have den bedste tid og glemme alle sine problemer, bekymringer og holde en kæmpe fucking Limp Bizkit-fest med os. Vi vil sørge for, at de får en god aften.

Har I nogen ritualer i laver før i går på scenen?

Vi strækker ud. Jeg laver vokal-opvarmning, og så beder vi en bøn, som jeg siger. Vi snakker om touren, om aftenen, setlisten. Vi snakker om små ting, vi skal være opmærksomme på i løbet af settet. Vi fortæller hinanden, at vi elsker hinanden, og hver eneste aften, bliver jeg meget nervøs, før vi går på.

Hvordan tackler du den nervøsitet?

Jeg er nervøs, og ligeså snart vi går på scenen... Så sker der noget med mig. Jeg bliver en anden person.

Har I noget særligt på jeres forplejningsliste?

Jeg har ikke tænkt mig at fortælle dig det. Det må du selv finde ud af.

Hvad med et særligt måltid eller noget i den stil?

Nej det har vi ikke. Vi er forskellige hver dag mand. Altså nogen dage.... Du ville ikke tro, hvor meget hver dag forandrer sig for os. Vi har ikke mange ritualer. De ritualer vi har, er, at jeg fortæller en bøn, før vi går på, og så bliver jeg meget nervøs. Det er det eneste, som er det samme. Alle dage er forskellige bortset fra det, og det gør det sindssygt nogen gange, men vi elsker det.

En farlig bog af en fysiker

Hvad hører I i tourbussen?

Lige nu hører jeg Stephen Hawkings nye bog som lydbog. "The Grand Design". Det er alt hvad jeg har lyttet til siden september 2009. Jeg har også lyttet en del til dubstep, jeg kan ret godt lide den genre. Jeg kan også godt lide en masse musik fra 1970'erne, og så hører jeg en del Seaweed (Amerikansk Punk-rock band red.). Men jeg tror, jeg har lyttet til Stephen Hawking fem eller seks gange indtil nu.

Er den anbefalelsesværdig?

Ja. Hvis du læser den vil den gøre et indtryk. Du har aldrig læst en bog som denne her af en fysiker. Den er meget provokerende, så er du advaret. Det er en meget farlig bog.

Der er stadig billetter til koncerten, der løber af stablen på søndag den 26. september på Store Vega I København. Billetter er til salg via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA