x

Mangfoldige toner på Spot

Mangfoldige toner på Spot

På årets Spot-program finder man hjemlige repræsentanter som Oh Land (billedet), Fallulah, Choir Of Young Believers, Figurines og iceage, mens vores skandinaviske naboer vil være til stede i form af blandt andre svenske Jenny Wilson, norske Honningbarna og finske French Films, ligesom der såmænd også er blevet plads til Nisennenmondai – fra Japan!

 Mangfoldigheden lader med andre ord til at gøre sig gældende for Spot Festival anno 2011, men festivalleder Gunnar K. Madsen fremhæver også et andet karaktertræk ved dette års Spot:

– Det danske musikmiljø er i øjeblikket kendetegnet ved, at der skal løbes stærkt for at følge med, for der sker forandringer i musikbranchen som aldrig før. Derfor synes vi, det var det rigtige at holde fast i de basisværdier, som Spot Festival står for, og det er blandt andet at præsentere god musik på forskellige måder, fortæller Gunnar K. Madsen.

Ambitionen har konkret udmøntet sig i en opsigtsvækkende fornyelse af konceptet InterSpot. Tidligere havde InterSpot det sigte at give plads til en række ikke-nordiske navne på festivalens scener – men i år er konceptet ændret til fem dobbeltkoncerter, hvor en international kunstner er blevet parret med en nordisk ditto, og sammen vil de fortolke sange fra hinandens respektive bagkataloger. Det har blandt andre danske Kiss Kiss Kiss og østrigske Ginga sagt ja til.

– Mange danske Spot-bands har prøvet at turnere med et udenlandsk band, men InterSpot er et forsøg på at signalere, at der også kan være andre måder at samarbejde på, forklarer Gunnar K. Madsen.

Samtidig er den ellers så traditionsrige åbningsaften i Musikhuset Aarhus i år blevet flyttet ud under åben himmel, nærmere bestemt til Store Torv, hvor byens domkirke blandt andet vil lægge storslåede kulisser til aftenen, hvor færøske Teitur og skotske KT Tunstall optræder sammen.

– Efter syv år i Musikhuset syntes vi, åbningsaftenen trængte til at blive prøvet af i nye rammer, og jeg er meget spændt på at se, hvad folk siger til arrangementet, medgiver Gunnar K. Madsen.   

Årets Spot Festival finder sted 27. og 28. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA