x

Klak Tik – Musik med regntema

Klak Tik – Musik med regntema

Som kernen i det engelske ottemandsorkester Klak Tik finder man danske Søren Bonke, der de sidste ti år har været bosat i London, hvor bandets første album er ved at gøre væsen af sig. We Must Find A Winner høstede hele 9 ud af 10 i NMEs anmeldelses-pointsystem, og nu er tiden inde til, at også det danske publikum kan nyde godt af landsmanden og hans kumpaners regninspirerede musik. Bonke fortæller om det svære ved at skulle definere bandets størrelse:

– Jeg startede ud alene som sangskriver, men fandt hurtigt nogle frænder, der kunne arbejde med musikken sammen med mig. Vi er tre, der primært arbejder på musikken, men vi ser egentlig os selv som et ottemandsorkester.           

Spiller de andre syv i orkestret i andre bands end Klak Tik?

– I London er der ikke samme fællesskabsfølelse og atmosfære, som der er i København og Aarhus, hvor folk deler hinanden og spiller med i hinandens bands på kryds og tværs. Det synes jeg er helt vildt fedt, men den er der bare ikke på samme måde i London

Hvis man læser jeres pressemeddelelse, står der noget meget fint og hippieagtigt noget, om at regnen har sit eget sprog, der hedder "klak tik". Kan du uddybe det?

– Haha ja, der er egentlig en meget stille og rolig forklaring på det, og det er, at "klak tik" er den lyd, jeg synes, det giver, når regndråber lander på en teltdug. Det har for mig udviklet sig til et slags sprog, som jeg gerne ville lære at kende, og det blev en slags mission-statement for musikken, at den skulle tage udgangspunkt i regnen. Jeg har altid været rigtig glad for regnvejr, og synes hverken, det er kedeligt eller trist. Det passer bare rigtig godt til mit humør. Så teltdugslyden blev udgangspunkt for at musikken fik et regntema.

Hvordan er det kommet til udtryk i musikkens lyd?

– Det er jo ikke fordi, jeg har siddet og lyttet til regn og prøvet at lave det om til musik, men jeg arbejder meget med store dynamikker, og jeg kan rigtig godt lide forskellen på stille og støj i den samme sang, og det er noget, vi arbejder rigtig meget med i bandet. Jeg forestiller mig tit sangene som en stille byge, der bliver til et voldsomt regnskyl. Jeg har altid været meget vild med hybridmelodier, hvor forskellige melodier kravler ind og ud af hinanden og skaber en tredje melodi. Jeg elsker virkelig, når der bliver kreeret mere end "the sum of its parts".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA