x

Turnédagbog fra Lake Placid – del 2: Norge

Turnédagbog fra Lake Placid – del 2: Norge

Billede: Line Kongsted Jensen

Den dansable powerpop-gruppe Lake Placid har gennem de sidste tre uger rejst gennem fire lande og spillet næsten tyve koncerter. De har hver dag skrevet tourdagbog til deres egen hjemmeside. Her kommer et resumé til ære for GAFFA.dk's læsere:

9. februar, London-Norge
I dag var rejsedag. Vi forlod London for at flyve til Haugesund i Norge og derfra videre med bus til Stavanger, hvor vi skulle spille to koncerter i forbindelse med Norges største musikfestival, By:Larm.
Det var lidt af en omvæltning. I London var der sol og forår, og i Norge regnede og blæste det. Der er også en del flere mennesker i London.

Efter en temmelig hård landing ankom vi til den meget lille og provinsielle Haugesund lufthavn. Herfra havde vi så tre timer i bus over bakker og broer og med en enkelt færgetur, før vi var fremme i Stavanger tidligt på aftenen. Her blev vi så hentet og indlogeret på et fornemt hotel med TV, karbad, minibar og roomservice. Ikke dårligt efter en lang dag.

10. februar, VG-Teltet, By:Larm, Stavanger, Norge
Vi vågnede op med en del tømmermænd efter at have drukket tax-free sprut hele natten. Nogle tilbragte dagen med at lindre deres hovedpine på hotellet, mens andre gik en tur i Norges oliehovedstad, Stavanger. Byen er præget af hvide træhuse, små gader og en god portion velstand.

Om aftenen spillede vi koncert i VG-teltet. Der var ikke så mange tilskuere, men vi gjorde, hvad vi kunne for at holde energien og humøret oppe, og det lykkedes vist også. Senere tog vi til koncert med The (International) Noise Conspiracy. Det var en rigtig fed og energisk koncert. I Norge er det forbudt at ryge på spillesteder, og det var der flere af os, der ikke lige havde opdaget, hvilket betød, at vi simpelthen blev smidt ud fra koncerten... Vi endte endnu engang på vores hotel til fælles slåskamp og tax-free sprut.

11. februar, Javel Nattklub, By:Larm, Stavanger, Norge
Endnu engang vågnede vi op ret smadrede. Nattens fælles slåskamp, sponsor-natmad og alkohol medvirkede til, at de fleste igen tog en stille dag på hotellet. Andre fandt en pladebutik med ophørsudsalg.
Dagens spillested var en traditionel natklub med læderbåse, diskolys og en turkis dj-pult.

Vi spillede kl. 00, og stedet var da ret pakket. Vi spillede en rigtig god koncert, og publikum var rigtig på. Dog ingenting sammenlignet med det efterfølgende lokale band, der spillede en blanding af halvfemser heavy og norsk sværdrock. Forsangerinden var iført en slags rokoko-kostume med pudder og englehår. Det kunne vi ikke hamle op med. I stedet vendte vi tilbage til hotellet for at drikke øl og vente på sponsor-natmaden.

Læs fortsættelsen fra Tyskland

Lake Placids hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA