x

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 4

Rangleklods-turnédagbog fra Tyskland kapitel 4

Billeder: Diverse billeder fra Kastrup Lufthavn om morgenen, den 14. december.

Köln (Cologne) - 14.12.11

Nach Köln! 06.45 er ikke mit foretrukne tidspunkt at stå i Kastrup Lufthavn. Der er ikke mange, der smiler. Og kan man så sove i flyet? Nej. Det ville være for let. Håber der bliver tid til en lur lidt senere på dagen.

Planen for de næste mange dage er på plads. I aften er det som tidligere nævnt Spot on Denmark i Köln, hvor også Treefight for Sunlight og Vinnie Who spiller. Aftenen er arrangeret af MXD (Music Export Denmark) og er en brancheaften lige så meget som en egentlig publikumskoncert. En énaftensudvidelse af Spot-konceptet flyttet til Köln. Jeg har ingen anelse om, hvad jeg skal forvente ift. publikumsantal og stemning, så det bliver virkelig spændende at se. Jeg lærte meget tidligt i forløbet med Rangleklods, at man altid skal gå til hver eneste koncert med samme indstilling. Det nytter på forhånd hverken at pumpe forventningerne helt op eller få nederen på over manglende publikum eller dårlig lyd. For man kan virkelig ikke vide, hvordan koncerten vil blive, før man er midt inde i første nummer. Jeg er ofte blevet meget positivt overrasket, og heldigvis kun oplevet det modsatte et par gange.

Jeg har min live-guitarist/vokalist Tikki med til Köln. Jeg har fået opbygget mit live-setup sådan, at det kræver få ændringer for mit vedkommende, om hun er med eller ej. Men det giver helt klart noget mere til musikken. Jeg forsøger at gøre mine koncerter så live som overhovedet muligt. Dels ved selvfølgelig at synge, styre et væld af midi-controllere og spille synth, samt benytte mig af et lille styk hjemmebyg med tre afstandssensorer, hvis signal omformes til midi, så jeg så at sige kan spille på computeren ved at bevæge mine hænder i luften, som spiller man theremin. Med Tikki ved siden af er der konstant noget på spil. Men det betyder også, at der konstant er noget, der kan gå galt eller i alt fald blive anderledes. Det er en risiko, jeg forsøger at dyrke fremfor at minimere, fordi jeg synes det skaber langt mere intense og spændende koncerter for publikum såvel som mig. Så jeg ser frem til koncerten i aften, som kun er den anden, jeg spiller med Tikki.

Torsdag aften tager jeg til Berlin igen. Dagen efter spiller jeg koncert på Chez Jacki, der lukker lige efter jul ifølge mine oplysninger. Ærgerligt. En cool klub med et virkelig godt lydanlæg og sortmalede gulve og vægge. Justus Köncke fra det legendariske pladeselskab Kompakt spiller lige efter, og jeg tror det bliver en fantastisk nat.

Pausen fra sidste uges tur til det berlinske har jeg brugt i studiet. Albummet skal snart være klar, og jeg fik skitsen til det sidste nye track, der var afsat plads til, på bånd (Figure of Speech). Jeg ser allerede frem til at spille det plus to andre helt nye sange live for første gang til foråret. Det har i det hele taget været sindssygt inspirerende at komponere tracks fra bunden igen efter at have arbejdet intenst på de samme numre i lang tid. Efter mange måneders detaljefokusering og finpudsning er det befriende igen at lege med nye ideer og manipulere lydbidder på ny.

// Rangleklods


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA