x

John Grant: Jeg ville elske at lave en plade med WhoMadeWho

John Grant: Jeg ville elske at lave en plade med WhoMadeWho

Det ville være en lodret løgn at kalde den tidligere The Czars-sanger, John Grant, for et heldig mand. Efter en hård opvækst, hvor der ikke ligefrem blev set med milde øjne på Grants homoseksualitet, måtte han igennem en periode med stofafhængighed, depression og fattigdom, før han i 2010 atter vendte tilbage til musikken med det kritikerroste album "Queen Of Denmark". Året efter modtog han pludselig en dag en sms med ordene "I've got bad news", og en uge efter var testresultaterne fra lægen klar: Grant var hiv-positiv. Et emne, der blandt mange bliver taget op på Grants nye album "Pale Green Ghosts", som han tager med i bagagen til København i Koncerthuset den 11. juni. Men da GAFFA får en snak med sangskriveren, er det hans kærlighed til et bestemt dansk band, der kommer i fokus.     

– Min favorit-gruppe fra Danmark er WhoMadeWho. De mestrer nemlig den perfekte sammensætning af alle de elementer, jeg elsker. De er en stor inspiration, og jeg ville virkelig ønske, flere kendte til dem.

Det bliver de glade for at høre. Men siden dit første solo-album var inspireret af 70'er-musikken fra dit barndomshjem, og dit andet er inspireret af de elektroniske lyde fra 80'erne, kunne man så forestille sig, at det tredje bliver inspireret af den heavy-rock, dine brødre lyttede til?

– Haha, det er faktisk slet ikke noget dumt spørgsmål, for det virker godt nok som om, jeg bevæger mig i de forskellige musikalske genrer, der har været omkring mig i mit liv, men pladeselskabet 4AD fik mig til at overveje at lave rockmusik, fordi de sagde, det var en mulighed, og det er ellers en tanke, jeg aldrig har haft før, fordi jeg i mine drengeår slet ikke følte mig cool nok til at forestille mig, at jeg kunne spille rock. Der var også en masse fordomme om, at bøsser ikke kunne spille rock, så jeg har aldrig tænkt tanken, men nu virker den pludselig ikke så fjern. Og jeg elsker distortion-guitarer og store, tunge lydbilleder. Men jeg ved ikke, om jeg ville kunne fusionere min lyd med en mere rocket lyd. Det er WhoMadeWho meget bedre til.

Så kunne du jo lave en plade med dem…
– Åh, jeg ville elske at lave noget sammen med dem, men – det her lyder nok lidt nørdet – det er lidt ligesom at gå igennem en skov og så se en rigtig smuk blomst og så lade den være i stedet for at plukke den. Måske skal jeg bare "nøjes" med at glæde mig over at kende WhoMadeWho og så lade mig inspirere af de fantastiske ting, de kan.

Koncerten med John Grant foregår i Koncerthuset, Studie 2 tirsdag den 11. juni kl. 20.00, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA