x

PopKomm: Junior Senior

PopKomm: Junior Senior

Duoen Junior Senior har allerede haft pæn succes rundt om i verden med deres debutalbum, men de står lige nu uden en international pladekontrakt, og derfor er PopKomm det perfekte udstillingsvindue for dem. Derfor er alle sejl sat til, og bandets internationale manager Ian Zaider kunne fortælle, at alle de store multinationale pladeselskaber samt en række indie-labels var inviteret for at se Junior Senior spille live.

Så fokus lå på at tiltrække opmærksomhed primært fra de tyske pladeselskaber, men der var også inviteret folk fra forskellige publishing-firmaer, og så var den store promoveringsmaskine også sat til. Duoens optræden blev sendt live af berlinske Radio Fritz og blev også sendt på P3, hvor bandet tidligere var blevet interviewet. De var også blevet interviewet til både Radio Fritz og Radio Eins samt forskellige andre tyske medier.

Junior Senior tager desuden til Heidelberg for at spille to dage senere sammen med New York-bandet Radio 4, og derefter går turen til Hamburg, hvor de som flere af de andre navne også skal spille til Reperbahn-festivalen. Der er også sat forskellige interviews op ved disse lejligheder, så selvom gruppens andet album endnu ikke er udsendt i Tyskland er der stadig en interesse for dem hernede.

Ian Zaider fortæller, at de indtil videre kun har udsendt en 7” vinyludgave af ”Itch You Can’t Scratch”, men at der har været god respons på radioen, og at den er blevet spillet en del. Desuden kunne de op til PopKomm mærke på duoens MySpace-side, at der var en del forhåndsinteresse. Zaider beskriver festivalen som en unik mulighed for at profilere sig overfor det udenlandske marked og er glad for den opbakning, der har været til gruppen fra MXD’s side, og det forarbejde der er blevet gjort for at samle en lang række branchefolk til en aften, der fokuserer på dansk musik.

Men en ting er forarbejdet og et andet er at varen jo så også skal sælges på scenen. Det må man så sige, at de to veloplagte herrer og deres orkester gjorde foran et publikum, der i hvert fald kendte ældre materiale som ”Rhythm Bandits” og ”Coconuts”, men samtidig var der også god respons på ”Can I G-G-Get”. Bandets evne til at starte en fest havde de i hvert fald ikke efterladt i Danmark, de fik vist sig fra deres bedste side, og så må vi så se om det er nok til at overbevise de internationale pladeselskaber.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA