x

Reportage: MTV Europe Music Awards – Copenhagen 2006

Reportage: MTV Europe Music Awards – Copenhagen 2006

MTV kalder showet Europe Music Awards, men det europæiske islæt var til at overse ved det kæmpemæssige show i Bella Center. Det var derimod de amerikanske megastjerner, der i alle henseender styrede slagets gang. Pop-wonderboy Justin Timberlake charmerede sig scenevant gennem det to timer lange show og blev den ene af aftenens to topscorer, da priserne var uddelt. Timberlake tog den prestigefyldte pris for Bedste Mandlige Kunstner og prisen for Bedste Pop. Den 25-årige amerikanske megastar viste masser af overskud i værtsrollen jævnligt flankeret af bon kammeraterne Timbaland, Snoop Dogg og Pharrell, der alle var på scenen for at optræde eller overrække priser.

– Justin gør sin ting i aften, og han gør det godt, lød opbakningen fra Timbaland, der optrådte sammen med Justin Timberlake i showets åbningsnummer ”SexyBack”.

Den amerikanske r&b-sanger Kelis rapporterede live fra Rådhuspladsen. Hun havde i den bidende novemberkulde pakket sit velkendte bodysuit ind i en stor skindjakke, men virkede trods polarklimaet oplagt i rollen som live reporter. Fra Rådhuspladsen blev der transmitteret koncerter med Jet, Keane, Killers og Outlandish.

West ville vinde Best Video
Kanye West vandt prisen for Bedste Hip Hop og takkede for støtte så langt væk fra USA. Senere stivnede smilet, da Kayne West var garant for aftenens mest skabede indslag. Imens Justice Vs Simian takkede for den meget eftertragtede pris Bedste Video, gatecrashede Kanye West podiet og hev mikrofonen ud af hænderne på Justice Vs Simian.

– Jeg skulle have vundet prisen for bedste video, det ved alle. Jeg ville ikke sige det her, hvis jeg ikke virkelig mente det. Jeg har ikke set jeres video, men se på min video. Den har kostet en million dollars og har Pamela Anderson med i sig, pointerede den amerikanske rapstjerne for det måbende publikum.

Ligesom Timberlake blev soul-pop-groove fænomenet Gnarls Barkley dobbelt prisvinder, og modtog hæder for Bedste Sang og for Future Sounds, der var aftenens surprise-award, hvor kunstnerne har haft mulighed for at udpege en favorit. Mindre favorit var en anden af aftenens vindere.

– Tak til MTV for at I har spillet vores videoer i over tyve år, sagde Andy Fletcher i sin takketale, da veteranerne Depeche Mode vandt prisen for Bedste Gruppe for snuden af MTV-kæledægger som Black Eyed Peas og Pussycat Dolls.

At dømme ud fra publikums begejstring hed københavnernes kæledægge Mads Mikkelsen, der sammen med den engelske skuespiller Daniel Craig udløste massehysteri, da de i bedste Bond-outfit indtrådte scenen for at overrække prisen for Bedste Kvindelige Kunstner. Vinderen hed Christina Aguilera, men den platinblonde sanglærke var ikke i Bella Center, og takkede for prisen via satellit. Det samme gjorde Red Hot Chili Peppers for prisen Bedste Album. Outlandish gav Kashmir, L.O.C., Nik og Jay og Spleen United baghjul, da de gik på podiet og modtog prisen for Bedste Danske Navn.

R&b-prinsesserne
Den caribiske øjesten 18-årige Rihanna er også vild med dans, hvilket hun viste med sangen S.O.S. Senere løb MTV Awards debutanten også med prisen for Bedste R&B foran blandt andet Beyoncé. Der har svirret rygter i den amerikanske musikpresse om, at Rihanna har været lidt for tæt på Beyoncés kæreste, rapperen Jay-Z. Men det ville den Barbados-fødte sangerinde ikke have på sig.

– Jeg ved ikke hvorfor pressen skriver sådan noget. Beyoncé og jeg er venner og ses af og til, og jeg er en stor fan af hendes arbejde, sagde Rihanna til verdenspressen backstage med MTV-trofæet i hånden.

Den nye r&b-prinsesse og tidligere fotomodel 19-årige Cassie gjorde opmærksom på sig selv i en medrivende optræden med sin mentor P. Diddy. New York bad boy’en blev selv forbigået i prisen Bedste Hip Hop, men havde alligevel smil til overs ved pressemødet efter showet.
En nysgerrig kvindelig journalist ville vide, hvad der skulle ske til P. Diddys release party på NASA senere på aftenen.

– Alle tager tøjet af og begynder at elske, det er sådan det er, sagde P. Diddy storgrinende, inden han forlod pressepodiet.

Lynfesten
Efter en forrygende koncert på Rådhuspladsen blev The Killers kørt til showet i Bella Center for at modtage prisen for Bedste Rock. Las Vegas-kvartetten er dermed særdeles godt kørende, hvilket de allerede gjorde opmærksom på til en totalt udsolgt koncert på Vega dagen forinden. Engelske Muse vandt prisen Bedste Alternative Band og kvitterede med hittet ”Starlight” i liveoptræden ved showet.

Det blev en fest. Men den ugelange hype taget i betragtning var selve showet i Bella Center noget af en quickie, der bar præg af hverdagsrutine for de tilrejsende verdensstjerner. Justin Timberlake var upåklagelig som toast master, mens de mange prisoverrækkere ikke havde noget som helst i ærmet. Med undtagelse af Outlandish var takketalerne som sædvanlig evigt ligegyldige, og showets kitschede opsætning med neonrør og slangemennesker gav anledning til stor undren. Og bedst som de finske heavy monstre fra Lordi med ild ud af økserne sparkede liv i forestillingen, var det hele slut.

MTV EMAs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA