Artikel

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som vi varmt kan anbefale dig at holde øje med – dem kommer vi helt sikkert til at høre meget mere til.

Lei Lowe

Få nye artister har så meget attitude og energi, som Lei Lowe har, når hun står på en scene. Det er meget, meget svært at holde øjnene fra hende, fordi hun stråler, som kun superstjerner gør. Det viser hun gang på gang.

Bag Lei Lowe står dansk/italienske Mikala Bosetti, som er et kreativt og emotionelt powerhouse. Hun bevæger sig inden for r&b-genren, hvor hun kaster lidt neo-soul ind i puljen også. Vokalen er knivskarp, og selv med sine få udgivne singler viser hun, at hun i den grad er værd at holde øje med.

Den nyeste single ”Under My Skin” er endnu et bevis på, at Lei Lowe ved, hvordan man skal skære en sang, som kræver et dansegulv. Det er en sensuel sang, der omhandler det at blive tryllebundet af et andet menneske – på godt og ondt. Hun er ikke bange for at være bundærlig og formidle alt fra smerte til kærlighed gennem sin musik.

Between Mermaids and Me

Det er lyden af kontrolleret kaos, det grænseløse og det eksperimenterende – holdt sammen af et venskab. Between Mermaids and Me er Andreas Pilgaard og Stine Drejer, som har lavet musik sammen, siden de mødte hinanden for 11 år siden.

Nu har de fundet ind til kernen, og det er Between Mermaids and Me. Det er elektroniske, glitchede internet-agtige lyde og samplede instrumenter, som leder tankerne hen mod kunstnere som Thom Yorke, Bon Iver og When Saints Go Machine. Det er musik, hvor man aldrig helt ved, hvor det er på vej hen, og det er netop det, der gør, at man ikke kan lade være med at lade sig opsluge fuldstændig i Between Mermaids and Mes univers.

Deres debut ep Reality Cravings udkom i slutningen af oktober, og den viser en super interessant side af duoen. Den barske sandhed er altid i fokus af historiefortællingen på ep’en, men den er altid subtil og hemmelighedsfuld.

Trader

I oktober udgav Trader deres andet album, Their Best Work So Far, som satte en fed streg under, at bandet er på vej til at flyve mod højere luftlag. Det er også fra det album, at singlen ”Pleaser” kommer. En single, som har fået en del airplay på blandt andet P6 – med god grund.

Trader nikker pænt til amerikansk rockmusik fra 90’erne som Sebadoh, Red House Painters og Polvo, men viser samtidig, at de godt tør skære al distortion fra og lade musik tale helt nøgen. Det er et ømt og støjende univers, hvor musikaliteten udforskes på bedste vis. Og så er det sange, som snildt kunne ligge som soundtrack på din favorit indie-teenagefilm fra 90’erne – på den der helt rigtige og lækre måde.

Gruppen lægger sig pænt i forlængelse af den skramlede og højpotente rockmusik, som vi har set komme fra Aarhus gennem de sidste år. Modest og Yung for bare at nævne et par.

Efter udgivelsen af albummet har Trader været på en større turné, som har bragt dem udenlands. Nu håber vi bare, at de snart giver en stærk headlinerkoncert på dansk jord, så vi også kan få lov til at opleve den tilbagelænede, men højenergiske lyd live.

Alvah

I 2019 markerede Alvah sin ankomst på den skandinaviske musikscene med debutsinglen ”Precious Prey”. Det resulterede i opbakning fra både fans og medier – og optrædener på nogle af Nordens største festivaler. Nu er hun tilbage.

Alvah er født i Oslo, men bor i København. Allerede under sin opvækst fordybede hun sig i musik og udforskede indie-undergrundsscenen i Oslo. Det har været medvirkende til, at hun har fundet sin egen lyd, som er en dyster, men romantisk indiepoplyd fuld af stemningsfulde historier og rå følelser.

Seneste single hedder ”One By One”, og her dykker Alvah ned i forholdet mellem musikere og musikbranchen – og kritiserer den benhårde branche, der ikke altid behandler deres musikere lige godt.

Alvah har tidligere udgivet musik som Alva Ravn, men nu har hun smidt efternavnet, og ”One By One” er første single under det nye kunstnernavn.

LÆS OGSÅ: SPOT FESTIVAL 2023: Første fem navne annonceret
ANNONCE