x

Dolly Parton fylder 70 – her er hendes 10 bedste citater

Dolly Parton fylder 70 – her er hendes 10 bedste citater

I dag fylder countrysangerinden og sangskriveren Dolly Parton 70 år. Divaen er både kendt for sin smukke stemme, stærke sange, sin åbenlyse forkærlighed for plastikkirurgi og for sine skarpe, selvironiske kommentarer. Vi har fundet 10 af de bedste:

"Mine patter er uægte, mit hår er uægte, men min stemme og mit hjerte er ægte." (Sagt til The Sun i 2014 efter beskyldninger om playback på Glastonbury Festival)

"Folk spørger mig altid, hvor lang tid jeg er om at sætte mit hår. Jeg ved det ikke, jeg er der aldrig." (Citeret af Huffington Post i 2014)

"Jeg har små fødder, for intet vokser i skyggen." (Citeret af Huffington Post i 2014)

"Hvis jeg ser noget, der hænger, svulmer eller slæber sig af sted, får jeg det syet ind, proppet ind eller suget ud (Citeret af Time Out i 2014, originalcitatet lyder: "If I see something sagging, bagging or dragging I'll get it nipped, tucked or sucked.")

"Jeg var den første kvinde, der brændte sin brystholder. Det tog brandvæsenet fire dage at slukke den." (Citeret af Time Out i 2014)

"Jeg ligner kvinden inde ved siden af – hvis du bor ved siden af en forlystelsespark." (Citeret af Time Out i 2014)

"Det er dyrt at se så billig ud som jeg." (Sagt mange gange fra scenen og blandt andet til Vanity Fair i 2012).

"Den historiske person, jeg beundrer mest er Snehvide. Hun sov med syv dværge og slap af sted med det." (Sagt til Vanity Fair i 2012)

"Den dyd, der er mest overvurderet, er monogami – undskyld, jeg mener monotoni." (Sagt til Vanity Fair i 2012)

"Hvis jeg skulle genfødes, skulle det være som en fed so – så jeg kunne spise lige så meget, jeg ville." (Sagt til Vanity Fair i 2012)

Dolly Parton albumdebuterede i 1967 med "Hello, I'm Dolly" og fik sit gennembrud i countrymiljøet samme år. I 1970 toppede hun for første gang den amerikanske countrysinglehitliste med "Joshua", og i 1973 fik hun sit første singlehit uden for countryhitlisterne med "Jolene". I 1980 lå hun for første gang nummer 1 på den almene amerikanske singlehitliste med "9 to 5", en succes hun gentog i 1983 med Kenny Rodgers-duetten "Islands in the Stream".

Dolly Parton har skrevet over 3000 sange og er også især kendt for "Coat of Many Colors" (1971) og "I Will Always Love You" (1974), som først blev et stort countryhit med Parton og i 1992 blev et kæmpehit med Whitney Houston.

Parton har vundet otte Grammyer og har også spillet med i adskillige film, blandt andre "The Best Little Whorehouse in Texas" og "9 to 5". Hun har sammenlagt solgt over 100 milloner plader.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA