Nyhed

STJERNEDUET: Dolly Parton og Miley Cyrus udgiver ny version af Cyrus-megahit – hør den her

Nummeret blev første gang luftet til Miley Cyrus’ store nytårsshow og udkommer nu i en studieversion

Dolly Parton og guddatteren Miley Cyrus har flere gange teamet op til en duet. Nu gør de det igen på Partons kommende album Rockstar – som desuden markerer nummer 49 i rækken af soloalbum fra den rutinerede, 77-årige sangerinde.

Sammen har de kastet sig over Cyrus’ megahit ”Wrecking Ball” fra 2013-albummet Bangerz.

Gudmor og -datter optrådte første gang med nummeret ved overgangen til 2023 som en del af showet Miley’s New Year’s Eve Party. I et opslag på det sociale medie X sammenligner Parton sin reaktion på at høre ”Wrecking Ball” for første gang med, da hun første gang hørte Whitney Houston synge ”I Will Always Love You”. Det skriver Pitchfork.


Duetten med Miley Cyrus er langt fra den eneste gæsteoptræden på Partons kommende album. Rockstar kommer til at indeholde ni selvskrevne sange og ikke mindre end 21 covers rockklassikere, herunder ”Purple Rain," "(I Can’t Get No) Satisfaction,” ”Freebird” og ”Stairway to Heaven”.

Af gæstestjerner kan for eksempel nævnes Steve Perry fra Journey, Pink, Sting og Lizzo. På sin coverversion af The Beatles-klassikeren ”Let it Be” får Parton desuden fornemt selskab af ingen ringere end Ringo Starr og Paul McCartney foruden Mick Fleetwood og Peter Frampton.

Udgivelsen af det nye album Rockstar lander et år efter, at Parton blev optaget i den prestigefyldte Rock and Roll Hall of Fame. Her vakte Parton imidlertid opsigt, da hun i første omgang valgte at afvise sin nominering, da hun ikke så sig fortjent til pladsen.


”Selvom jeg er ekstremt smigret og taknemmelig over at blive nomineret til Rock & Roll Hall of Fame, så føler jeg ikke, at jeg har fortjent den ret. Jeg ønsker virkelig ikke, at stemmerne skal blive splittet på grund af mig, så jeg må respektfuldt trække mig,” skrev hun dengang i et statement.

Senere trak Parton dog sin afvisning tilbage, efter hun fandt ud af, at Rock and Roll Hall of Fame også har optaget musikere, som ikke kan siges at spille rock and roll i ordets traditionelle forstand. Hun blev optaget sammen med blandt andet Eminem, Duran Duran og Lionel Richie

Hør den nye version af ”Wrecking Ball” nedenfor

STORT DOLLY PARTON-FØDSELSDAGS-INTERVIEW: Ikon med et enormt hjerte

ANNONCE