x

Underholdende video: Dagen, hvor Beyoncé blev sort

Underholdende video: Dagen, hvor Beyoncé blev sort

I lørdags var det den amerikanske skuespillerinde Melissa McCarthy, som var vært på det amerikanske tv-program Saturday Night Live. I den anledning lavede McCarthy i samarbejde med SNL en underholdende video, "The Day Beyoncé Turned Black" – som omhandler de negative reaktioner, Beyoncés nyeste musikvideo "Formation" har fået siden offentliggørelsen.

Beyoncé offentligjorde lørdag den 6. februar den kontroversielle musikvideo "Formation", hvori sangerinden blandt andet refererer til organisationen Black Lives Matters og til New Orleans, byen med den 7. største befolkning af afroamerikanere i USA, og som ikke modtog nødhjælp i flere dage efter Katrina-orkanen i 2005.

Modsat mange af Beyoncés tidligere musikvideoer, hvor miss Sasha Fierce fokuserer på sin kvindelighed, sætter Beyoncé altså nu fokus på sin kulturelle arv i videoen til "Formation", og dette skift har skabt en del forargelse.

SNL-videoen gør tykt grin med netop disse negative reaktioner "Formation" har fået: "For hvide mennesker var det bare endnu en dejlig uge," fortæller en voiceover, imens SNL-sketchen viser hvide mennesker, der gennemgår deres daglige rutiner. "De så det aldrig komme. Så, dagen før Super Bowl, skete det. Dagen, hvor Beyoncé blev sort."

Se hele den stærkt underholdende video her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA