x

Linkoban er død

Linkoban er død

Den dansk-vietnamesiske rapper og sangerinde Linkoban er død efter halvandet års kamp mod kræft, oplyser hendes venner og familie på hendes officielle Facebook-profil. Linkoban blev 30 år gammel.

Her skriver Linkobans familie og venner:

"Som de fleste af jer, der følger Linkoban her, ved, blev Ling diagnosticeret med kræft for et år og seks måneder siden. I går, onsdag den 17. februar, gik Ling bort. Vi takker jer alle grænseløst for jeres kærlighed og støtte til Ling, for det betød meget for hende og alle os omkring hende. Hun var en lysende stjerne og et fantastisk menneske, og vi håber, at I vil være sammen med os om at fejre hendes minde og lade hendes musik leve videre."

I oktober 2014 blev Linkoban med det borgerlige navn Ling Ly diagnosticeret med kræft. I efteråret 2015 meddelte det danske sygehusvæsen desværre, at de ikke kunne helbrede hende, kun lindre hendes smerter. Ling – som ellers var meget tilfreds med det danske sundhedsvæsen – søgte anden behandling i Frankfurt, behandlinger, som dog var yderst bekostelige.

En række venner og kolleger, blandt andre Suspekt, Av Av Av, Jooks, Benal, DJ Muchacho og Simon Jul, holdt derfor støttekoncert til Linkoban i Pumpehuset i november 2015. Kort forinden havde Linkoban selv udgivet støttesinglen "Hide the Dirt", der blev hendes sidste udgivelse.

Linkoban er blandt andet kendt for numrene "Like This", "Popgun Track" og "Oh Oh". Hendes første – og desværre også eneste – fuldlængdealbum "Ox", blev udgivet i 2013 af Lucy Love på dennes pladeselskab Superbillion Records og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

Se et videointerview med Linkoban fra Roskilde Festival 2012 her.

Se musikvideoen til Linkobans største hit på YouTube, "Oh Oh":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA