x

Years and Years-video: Se letpåklædte mænd og kvinder snave til højre og venstre

Years and Years-video: Se letpåklædte mænd og kvinder snave til højre og venstre

Den britiske elektroniske poptrio Years & Years er klar med en spritny musikvideo til hittet "Desire", hvori den svenske sangerinde Tove Lo optræder som gæstesanger.

Videoen til sangen "Desire" får amorinerne til at svæve i luften, når letpåklædte mennesker gnider sig op ad hinanden, mens teksten "I want desire" runger i luften. Der bliver snavet til højre og venstre mellem mænd og kvinder. Som sultne vilddyr kaster videoens personer sig over hinanden. Selv Years og Years-forsangeren Olly Alexander fremstår som et sexdyr. En snavende vildkrabat iklædt hvidt seletøj, der giver tungekys til en ung mørkhåret pige såvel som til en veltrænet mørk mand.

Ifølge forsanger Olly Alexander skal videoen sætte fokus på alle slags seksualiteter og dermed bryde konventionen om, at sex kun opstår mellem heteroseksuelle personer.

"De fleste popvideoer, jeg har set, har en kvindelig og mandelig interaktion i en kærlighedsaffære. Det er fedt. Jeg kan godt lide kærlighedshistorier. Men der er andre seksualiteter og identiteter, som også fortjener en skinnende popvideo med kærlighed," forklarer den unge sanger i et brev tilknyttet videoen.

Ifølge forsangeren har popmusik længe været den musikgenre, hvorigennem homoseksuelle såvel som andre ikke heteroseksuelle musikere har kunnet få sin musikkarriere til at blomstre. Som teenager var Olly Alexander inspireret af kunstnere, der dyrkede deres lyster uanset seksualitet. Fælles for disse kunstnere var, at det var kvinder. Herunder nævner han kvindelige kunstnere som Madonna, Destiny's Child, Alanis Morissette, Britney Spears og Whitney Houston. I den nye musikvideo vælger forsangeren selv at skildre sig som en mandelig seksuel karakter:

"Jeg har valgt dette, da jeg ikke ønsker at skjule eller begrænse min seksualitet. Jeg vil lave videoer, sange og kunst, der hylder alle slags seksualiteter," lyder det fra forsangeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA