x

Forslag: Valby Hallen som nyt spillested

Forslag: Valby Hallen som nyt spillested

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF) har foreslået at bruge 12,5 millioner kroner på at renovere Valby Hallen, så den fremover bedre kan bruges til koncerter. Det skriver Politiken.

Valby Hallen er ikke kendt for sine gode lydforhold, men er blevet et alternativ, da åbningen af den nye KB-Hal er uvis, Tap1 på Carlsberg er lukket og Falconer Salen har en omfattende renovation i vente i 2017 og 2018.

I forslaget fremgår det, at 3 mio. kroner gå til forbedringer af lyden, som skal løses ved at hænge et system af stofballoner op under loftet, og det vurderes, at det er en god løsning, da den har givet gode resultater andre steder.

Jesper Christensen, adm. direktør i Live Nation, Peter Sørensen fra Beatbox Booking og Kim Worsøe fra ICO Concerts har tidligere i februar udtrykt deres bekymring over de manglende spillesteder i mellemklassen i København i Jyllands-Posten. I kronikken "Om lidt bliver vi desperate" bliver Valby Hallen nævnt som et "elendigt koncertsted".  Forslaget bliver også modtaget med blandede følelser. 

Peter Sørensen hæfter sig ved Hallens ucharmerende karakter, mens Jesper Christensen ser lysere på sagen. Han fremhæver dog, at man vil komme til at stå over for et afviklingsproblem. Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen har kontaktet Vega grundet deres store erfaring med afvikling af koncerter. Han siger: "Vega er den store spiller i København, og så er de den oplagte lokale samarbejdspartner for vores kulturenhed, der dækker Valby og Vesterbro. Vi kan drage fordel af deres kompetencer, når det gælder booking og afvikling i Valby Hallen."

Forslaget har mødt politisk medvind, for eksempel stiller Michael Gatten (R), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, sig positiv over for forslaget. Han mener, at byen mangler spillesteder i mellemklasse, og at det vil være med til at skabe et mere varieret kulturtilbud i Hovedstaden.  

Det er dog primært lydforholdene, der synes at være fokus på. Afsættes de nødvendige penge i budgetforhandlingerne senere på året kan forbedringen af lydforholdene i Valby Hallen være klar i starten af 2017, mens dens øvrige modernisering forventes at kunne være færdig i efteråret 2017.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA