x

Jay-Z søger kompensation i 100 millioner-klassen

Jay-Z søger kompensation i 100 millioner-klassen

Jay-Z er ikke bare vred, han er også skuffet. Rapperen føler sig snydt efter at have købt den norske musiktjeneste WiMP, som nu hedder Tidal, og varsler krav om tilbagebetaling i 100 millioner-klassen. Det skriver Business.dk. via det norske dagblad Dagens Næringsliv.

Shawn Carter, som er den berømte rappers borgerlige navn, måtte ellers grave dybt i lommerne, da han investerede 371 millioner danske kroner i musikstreamingtjenesten sidste år. Hans advokater hævder nu, at WiMP  både havde færre abonnenter end oplyst, og at økonomien heller ikke havde det for godt. De hævder for eksempel, at antallet af abonnementer var væsentligt lavere end de 503.000, som blev opgivet, da Jay-Z overtog det børsnoterede Aspiro, som WiMP var en del af.

Overfor de tidligere ejere med den norske mediekoncern Schibsted i spidsen har han nu varslet et krav om at få kompensation.

"Vi stiller os uforstående over for brevet og eventuelle krav," siger Schibsteds kommunikationsdirektør, Anders Rikter, til Dagens Næringsliv og understreger, at der har været fuld åbenhed om økonomien, eftersom Schibsted er børsnoteret.

Jay-Z lancerede Tidal under stor mediebevågenhed for kun et lille år siden. Ikke desto mindre er han allerede blevet træt af at finansiere sit iværksætterprojekt og ønsker ifølge breakit.se at sælge Tidal. Det skyldes nok, at Tidal ikke har præsteret som ønsket. Siden lanceringen i foråret er det dog blot lykkedes at skaffe en halv million nye abonnenter ud over den halve million, der allerede fulgte med WiMP. Til sammenligning har Spotify 20 millioner og Apple Music 6,5 millioner betalende brugere.

Tidal har på verdensplan, ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal, omkring en million betalende kunder af de i alt tre millioner brugere. Musiktjenesten er en del af blandt andet teleselskabet Telenors abonnementer.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA