x

Kaka udsender ny single

Kaka udsender ny single

Det kunne være en aprilsnar, men den er rent faktisk god nok. Solen skinner, og i dag udsender Kaka, der tilbage i 2011 blev Danmarkskendt på Wafandes megahit "Gi' Mig Et Smil" nemlig singlen "Hvad Ville Du Gøre".

Det er efterhånden snart to et halvt år siden, vi sidst hørte fra den nu 25-årige sanger med det imponerende flow, og dengang var det med ep'en "Eftervirkning".

GAFFA fik et ærligt interview med en travl Kaka på selve udgivelsesdagen, og det var selvfølgelig nødvendigt at få en forklaring på, hvorfor der skulle gå så lang tid.

"Helt ærligt, så var der ikke mere juice på kanden," indleder Kaka telefoninterviewet og fortsatte: "fra 2005 og frem havde jeg været konstant i gang med min musikkarriere. Dengang jeg begyndte, gik jeg i gymnasiet, og i en alder af 23 år havde jeg nået det, jeg ville. Langt tidligere end jeg havde forventet. Det var alt sammen gået så stærkt, så jeg følte, at jeg havde mistet min personlighed. Jeg havde brændt mit lys i begge ender, og der var ikke mere tilbage. Uofficielt trak jeg stikket ud og satte det hele lidt på standby," fortæller Kaka ærligt i telefonen.

Den nye single "Hvad Ville Du Gøre" er en eftertænksom og opløftende sang om modgang, om at leve op til omverdenens forventninger og stadig være ærlig over for sig selv. På nummeret synger Kaka: "En følelse af magtesløshed/tankerne farer afsted/Kan ikke finde hoved og hale i de planer du havde/Du prøver at fokusere, men det hele synes at splitte dig ad." 

"Det handler om min egen situation med det store pres fra omverdenen og fra mig selv. Jeg havde brug for at være ærlig over for mig selv og måtte revidere mit liv. Jeg føler, der er tale om en 'resurrection', hvor jeg skulle genskabe mig selv samtidig med, jeg er blevet ældre og har et andet syn på tingene i dag. Musikken er meditation for mig, og jeg har brugt den på den måde. Jeg er åbenbart typen der skal helt ned på bunden for så at stige opad igen."

Og det vil ifølge Kaka kunne høres på det kommende album, der efter planen forventes udsendt i slutningen af maj måned. "Jeg følte der var en tomhed i mit liv, noget som jeg tror mange kender til på en eller anden måde. På det nye album har jeg fået tid til at fordybe mig, og det havde jeg brug for efter en periode med psykisk stress og den pumpende adrenalin. De mange turnéer og presset fra omgivelserne dræbte mig som person og ændrede min karakter. På det nye album vil der være positive sange om glæde og kærlighed, men også om det negative i livet. De står på hver sit ben – det positive og det negative. Mine sange handler på mange måder om se det positive i det negative. Altså realistiske sange," uddyber Kaka.

Singlen er produceret af det multiplatin-certificerede producerteam Donkey Sound (Fresh-I & Pharfar), der på mange måder har spillet en afgørende rolle i Kakas udvikling indenfor musikbranchen og de er også at finde på debutalbummet.

"Albummet er delvist produceret af mine 'to onkler' Pharfar og Fresh I, der har spillet en kæmpe rolle i mit liv, siden de i 2009/10, da jeg var 17/18 år, blev de gennemgående personer i min musikalske liv. Jeg skylder dem, og nu giver jeg også lidt tilbage til dem. Vi deler den samme passion for musikken og reggae, og musikken har på mange måder været vores redning. Men også Ezi Cut bidrager på det kommende album," afslører Kaka.

Albummet udsendes på Kakas eget label Youth Kaktuz Productions, hvilket er et bevidst valg fra den sympatiske sanger/rapper. "Det handler om at selv stå til ansvar for mit liv og dermed også min karriere. Jeg følte, det var tid at stå på egne ben og derfor dannede jeg Youth Kaktuz Productions, så jeg på den måde selv kan bestemme. Jeg har allerede flere projekter liggende, og mit label giver mig mulighed for at hjælpe andre indenfor musikken. Efterhånden har jeg jo også en række erfaringer her, som jeg kan give videre," slutter Kaka med begejstring i stemmen.

Kaka vil kunne opleves live i løbet af sommeren, men allerede den 1. maj teamer han op med Pharfar i Fælledparken i København, hvor han med sit eget band giver smagsprøver på en række nye numre fra det kommende album.

Spotify link: https://open.spotify.com/album/1Ok4Fexdp06kctOhczpuSI

iTunes link: https://itunes.apple.com/dk/album/hvad-ville-du-g-re-single/id1092879182?l=da


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA