x

Oplev Jacob Bellens med flere til ghetto-festival på Nørrebro

Oplev Jacob Bellens med flere til ghetto-festival på Nørrebro

Den 29.-april-1. maj afholdes ghetto-hjemmekoncerter ved festivalen "Home is where the music is/Ghettoen er mit hjem" på ydre Nørrebro. Hjemmekoncerterne afholdes for andet år i træk. I år kan man opleve blandt andre Jacob Bellens solo, Mund de Carlo, Kirstine Stubbe Teglbjærg og de nye elektroniske kometer FAE og Rest in Beats og worldmusikerne Mizgin (INT/DK).

Koncerterne er er opstået som et modsvar til den negative opmærksomhed, området ofte lider under. Med fokus på musik og fællesskab frem for skyderi og narkohandlen byder det almennyttige boligbyggeri i Lundtoftegade sommeren velkommen med tre ghettokoncertdage. Om festivalen siger arrangørerne:

"Ghetto-ordet har for mange en negativ klang, men ved at lege med ordet og associere det med oplevelser og åbenhed håber vi på at ændre holdningen til AKB Lundtoftegades rygte," siger Mille Holm, netværks- & kommunikationsmedarbejder i Områdesekretariatet AKB Lundtoftegade om den 48 timers lange festival. Om festivalen siger initiativtager Dorte Hartmann

"Dette er en mulighed for både at åbne dørene op for resten af københavnerne, men også komme på besøg hos hinanden og vise vores dejlige hjem frem. Undersøgelser har vist, at mange ny-tilflyttere aldrig har været på besøg hos naboerne – nu gør vi sammen et aktivt forsøg for at få folk til at mødes og skabe relationer, det er det, musik kan – og hjemmet giver lige oplevelsen en ekstra dimension."

Ved festivalen kan man opleve Jacob Bellens til en ganske speciel solokoncert søndag formiddag. Derudover kommer hiphopperen Mund de Carlo, som starter festivalen. Nordiske toner fra Kirstine Stubbe Teglbjærg kommer til at rumme ghettoen, når Kirstine Stubbe indtager scenen med et minimalistisk set-up af guitar og samples. Den kvindelige worldartist Mizgin kombinerer kurdisk folkemusik krydret med inspirationer fra jazz og rockmusik. Hun flankeres af Mirweis Ahmad Fedai fra Afghanistan på tablas og Anders Honoré (DK) på saxofon. Lørdag aften er de nye elektro-kometer FAE og Rest in Beats på til at starte ghetto-festen.

Festen starter i Fælleshaven ved Lundtoftegade 21A. Publikum kommer før koncerterne på en gratis lokal byvandring igennem ghettoen for alle. Hele weekenden er der gratis workshop, bar og ghetto-byvandringer.

Lørdagens program er spækket med gratis kunst og poesiworkshops, og lørdag eftermiddag er der gratis hiphop-børnekoncert med Bjarne List Nissen.

Adgang kun med forsalgsbillet til 60 kr. på Place2book

Koncertprogram fredag d. 29. april:

HIPHOP/URBAN FEST:  16. 30 Mund de Carlo + MJ

Koncertprogram lørdag d. 30. april: 

WORLD MØDER DEN NORDISKE KLANG: 11.30: Mizgin + Kirstine Stubbe Teglbjærg

ELEKTRO-DANCE-POP: 18.30 FAE + Rest in Beats

Koncertprogram søndag d. 1. maj:

ATMOSFÆRISK SØNDAG: Jacob Bellens (solo) + Jørck

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA