x

Stemningsfuld video: Danske IRAH sætter instrumenterne i fokus

Stemningsfuld video: Danske IRAH sætter instrumenterne i fokus

Danske IRAH er nu klar med musikvideoen til deres anden single ”Mirroring”, der udkom den 22. april. Sangen er et popnummer båret af sangerindens Stine Grøns kraftfulde vokal. Lydbilledet er her krydret med cementfyldige synthlyde, som er drevet af en underliggende perkussion fra whiskernes dansen på trommeskindet.

Musikvideoen til sangen ” Mirroring” er en livesession, hvor der er leget med både kamera og klipning. Et nærbillede af en mikrofon, der bare venter på at blive sunget til, samt et par hænder, der stryger violinbuen hen over strygerens strenge er en del af musikvideoens indhold. Her får hvert musikinstrument lov til at vise deres musikalske bidrag til sangen ”Mirroring”, imens kameraet kører.

IRAH består af sangerinde Stine Grøn, Oliver Laumann (trommer) og Adi Zukanović (synth) I videoen har trekløveret fået besøg af en flok strygere.

Teksten er skrevet af Stine Grøn. Ifølge sangerinden indeholder teksten essentielle overvejelser vedrørende bandet:  

“Teksten handler om den idé, at vi ubevidst manifesterer det, vi har valgt at tro om os selv, og at vores eget selvbillede på den måde bliver det, vi skaber. Du skaber din egen virkelighed”

IRAH musik har grobund i en blandet inspirationskilde. Ud over at være inspireret af traditionel ceremoniel musik har bandet også hentet inspiration fra moderne melodisk sangskrivning.

I marts måned udgav IRAH sangen ”Into Dimensions”, der ligesom ”Mirroring” er indspillet i Berlin.

IRAH har pladekontrakt med Tambourhinoceros og er dermed i stald med roste navne som Blondage (tidligere Rangleklods), CTM og Palace Winter. 

Udover at have spillet support for LISS samt Blaue Blume på deres Danmarksturné spiller IRAH i aften i Pumpehuset sammen med ML Buch.

Se musikvideoen her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA