x

Den svenske sanger Freddie Wadling er død

Den svenske sanger Freddie Wadling er død

Den svenske sanger Freddie Wadling, blandt andet kendt fra grupperne Blue for Two og Fläskkvartetten samt som solokunstner, er død efter kort tids sygdom, 64 år.

På Freddie Wadlings officielle Facebook-side kan man læse følgende:

”Det er med et hjerte fuldt af sorg, at jeg desværre må meddele, at Freddie Wadling, efter et hurtigt sygdomsforløb, døde i går den 2. juni. Freddie blev 64 år."

"2016 skulle være Freddies år. Han udgav sin fantastiske plade ”Efter regnet”, udstillede sine brillante   billeder og gav tre lovpriste koncerter. Og vi så alle frem mod, at et bredere publikum skulle opdage ham gennem hans medvirken i ”Så mycket bättre” (det svenske svar på ”Toppen af Poppen” – optagelserne skulle begynde i næste weekend, red.). Næste år skulle han medvirke i en musical på Helsingborgs arena. Freddie havde en unik måde at tolke alt fra punk til jazz og klassisk musik via rock, viser og pop, og han gjorde al musik til sin egen. Jeg ved, at Freddie ikke ville se bagud, han ville altid videre, men nu er det det eneste, vi kan gøre. Hør jeres yndlings-numre med Freddie og mindes en ydmyg mand, fuld af humor og varme. Sverige har mistet en unik stemme, men vi har stadig hans sangskat. Jeg forstår, at mange vil udtrykke deres sorg, men jeg beder jer respektere Bella (Wadlings enke, red.), familien og hans venner og lade dem sørge i fred. Smerten og sorgen er uendelig/ admin Charlot Stenberg”

Freddie Wadling indledte karrieren som bassist i flere bands i 70'erne og begyndelsen af 80'erne. Han havde i 80'erne og 90'erne succes som halvdelen af elektropopduoen Blue For Two, der gik i opløsning i slutningen af 90'erne. Sideløbende og herefter udgav han en række soloplader og indspillede og optrådte desuden med strygerkvartetten Fläskkvartetten. Hans seneste album, "Efter regnet" udkom i år og opnåede en syvendeplads på den svenske hitliste.

Se Freddie Wadling live i 2009:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA