x

Radioheads "A Moon Shaped Pool" udkommer på Spotify

Radioheads "A Moon Shaped Pool" udkommer på Spotify

Radiohead udkom den 8. maj med deres nye album ”A Moon Shaped Pool” på streamingtjenesterne Apple Music og Tidal. Singlen ”Burn the Witch” blev den 3. maj også mulig at streame på Spotify, hvor singlen ”Daydreaming” kort efter gjorde selskab. Resten af albummet er dog forblevet ude af den gratis musik streamingtjeneste, lige ind til nu.

The Verge oplyser, at det fulde ”A Moon Shaped Pool”-album fra den 17. juni vil være at finde på Spotify.

Bandets egen side på Spotify bekræfter det med beskeden: ”Radiohead’s seneste album ”A Moon Shaped Pool” vil være mulig at finde her fra den 17. juni. Kom da tilbage og hør,” skriver de.

Datoen for udgivelsen på Spotify, den 17. juni, er den samme som datoen for den fysiske udgivelse af albummet.

At bandet udgiver deres album på Spotify er bemærkelsesværdigt, da forsangeren, Thom Yorke, ikke er kendt for at have et godt forhold streamingtjenesten, tværtimod.

I 2013 trak Yorke og bandets producer Nigel Godrich, bandets musik tilbage fra tjenesten, i protest mod deres markedsføringsmodel, med følgende udtalelse: ”Grunden til det [bandets tilbagetrækning af deres musik] er, at nye artister ikke får en skid for det, de laver, med denne model. Det er en ligning der simpelthen ikke går op,” skrev Godrich i et tweet. Yorke fulgte op med endnu et tweet: ”Tag ikke fejl, nye artister du finder på #Spotify får ingen betaling. I mellemtiden vil aktionærer tjene tykt på det.”. I et interview med det mexicanske site Sopitas kaldte Yorke Spotify desuden for ”den sidste desperate prut fra et døende lig”.

Her kan du høre singlen, der udkom på Spotify den 3. maj: 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA