x

Musikvideo-premiere: Katinkas "Idioter"

Musikvideo-premiere: Katinkas "Idioter"

Katinka er klar med ekstra koncerter på årets sommerprogram samt en ny video til sangen "Idioter". Se den her forneden og se, hvor du kan opleve Katinka live hen over sommeren.

Rock/pop-gruppen Katinka udgav i maj ep'en "Lufthuller". Den modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen. Læs hele anmeldelsen her.

Udgivelsen var da også med i bagagem på dette års Roskilde Festival, da de gæstede Rising Scenen i løbet af opvarmningsdagene. Oplevelsen foran de 8.000 mennesker, sidder stadigvæk dybt i Katinka og bandet tilføjer nu to koncerter til deres sommerprogram.

Samtidig med de to nye koncerter lancerer Katinka en ny video til sangen "Idioter", som er fra den nye ep.

"'Idioter' har ligget i mig, siden jeg var 13 år. Før jeg overhovedet havde modet til at få den ned på papir, havde den skrevet sig selv inde i mig. Den handler om frygt og gammel mælk, om alt det de voksne ikke kunne se. Den er et bevis på hvad folkeskolen kan gøre ved børn, der er skæve. Sangen er blevet min hævn og min redningsvest," fortæller forsanger Katinka Bjerregaard.

Om videoen til sangen fortæller instruktør og producer Frederik Uhrbrand: "Katinka har med 'Idioter' skrevet et stemningsfyldt, dystert nummer, jeg gerne ville komplementere med en stemningsfyldt billedside. Jeg ville gerne skabe en underspillet fortælling med så få virkemidler som muligt, og lave en video, hvor lys spiller en bærende rolle. Det er blevet til en fortælling om en ung pige, der tvinger sig selv til at give slip på barndommen, sat i et visuelt drømmende univers."

Videoen til ”Idioter” kan ses nedenfor - og du kan se alle koncertdatoer under videoen:

 

Katinka kan hen over sommeren opleves følgende steder: 

27.07 - Nakke Festival 

03.08 - Smukfest 

04.08 - Frederikssund Festival 

05.08 - New Note Festival 

06.08 - Testrup Højskole 

09.09 - Karens Minde Kulturhus 

De to nye koncerter: 

15.09 - Atlas, Århus. Køb billet

29.09 - Vega, København. Køb billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA