x

Jack White spiller vinylplade i rummet som den første

Jack White spiller vinylplade i rummet som den første

Velkommen til rummet, hvor fraværet af ilt gør det umuligt for lydbølgerne at trænge igennem. Ikke desto mindre kan Jack White nu bryste sig af at have spillet den første vinylplade helt deroppe over himlens tag. Det skriver NME.

Det lykkedes nemlig musikeren (kendt fra The White Stripes, The Dead Weather og The Raconteurs) og hans pladeselskab Third Man Records at sende en "rum-sikker" pladespiller - kaldet Icarus Craft - med en særlig ballon op igennem stratosfæren.

På pladespilleren var Carl Sagans "A Glorious Dawn", en single, Third Man udgav i 2010.

Uproxx rapporterer, at ballonen og pladespilleren blev sendt til vejrs uden for Marsing, Idaho.

Allerede undervejs begyndte pladespilleren at spille. Den flød op i 80 minutter, hvor den nåede en højde af 94.000 fod (ca. 29 km højde). Her sprang ballonen dog, og pladespilleren styrtede til jorden.

Jack White har to solo-album i ryggen. Det seneste værende "Lazaretto", hvor GAFFAs musikanmelder Lars Löbner Jeppesen bemærkede om Whites sublime guitarspil: "Titelnummeret er ligeledes et electrochok af en rocker, der igen igen understreger, hvor eminent og innovativ en guitarist White er. Her med en spacet effekt, der mere lyder som et gammelt computerspil med et gameplay, som handler om at skyde rumskibe ned med laser, end det lyder som en decideret guitar."

Du kan se en video af pladespillerens rumfart her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA