x

Manden bag spillestedet CBGB er død

Manden bag spillestedet CBGB er død

Spillestedet CBGB's var en vigtig del af musikmiljøet i New York fra åbningen i 1973 til lukningen sidste år og var med til at bringe navne som Blondie, Ramones, Television, Patti Smith, Talking Heads og mange andre frem i folks bevidsthed.

Hilly Kristal åbnede spillestedet med det underlige navn CBGB & OMFUG (hvilket stod for Country BlueGrass Blues & Other Music For Uplifting Gormandizers) på det sted på gaden Bowery, hvor hans tidligere bar Hilly's havde ligget fra 1969 til 1972.

Som navnet antyder var idéen, at spillestedet skulle fokusere på blues og country, men på en eller anden måde endte det med at blive stamsted for en lang række punk- og senere new wave-bands.

I de senere år var Hilly indblandet i en retssag med Bowerys beboerkomité omkring ubetalt husleje, der endte med, at spillestedet måtte lukke 16. oktober 2006.

Hilly, der havde fået diagnosen lungekræft sidste år, havde frem til sin død planer om at genåbne CBGB's i Las Vegas med så meget af det oprindelige inventar som muligt, men de planer er endnu ikke blevet til noget.

Hilly Kristal blev 75 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA