Omkommet bands debut går til tops på den engelske hitliste

Omkommet bands debut går til tops på den engelske hitliste

Viola Beach har ramt den britiske hitlistes førsteplads med deres posthumt udgivne debutalbum. Det skriver NME.

Det selvbetitlede album ligger øvertst på Official UK Album Chart. Bandet og deres manager Craig Tarry mistede under tragiske omstændigheder livet i en bilulykke i Sverige tidligere i år.

Bandets familie og venner har siden udgivet en samling af deres sange i sidste uge og har reageret på nyheden om at toppe hitlisten ved at sige "offentligheden har sendt en vigtig besked til verden."

"Tragedien, der sluttede Craig, Jack, Kris, River og Toms liv i Sverige, og smerten og følelsen af tab vil aldrig forlade os," lyder det i en pressemeddelelse. "Ved at sende Viola Beachs album til tops har offentligheden sendt en vigtig besked til verden."

"Nu vil de tragiske omstændigheder, der mødte Viola Beach og deres manager Craig den skæbnesvangre aften i Sverige, ikke længere definere deres liv. Det, der nu vil definere deres liv og hvad de vil blive husket for, for evigt, er den musik, de var så passionerede om at lave sammen."

"For det er vi evigt ydmyge og for altid taknemmelige over for hver enkelt person, som ved at købe dette glorværdige album har investeret i en holdbar musikalsk arv. Smerten vil aldrig forlade os, men det vil den omsorg vist af hver eneste fan heller ikke. Måske denne omsorg en dag vil leve længere i erindringen end smerten."

"Så fra alle os, et enkelt men hjertefølt 'tak'."

Det Official Charts Company har lavet et specielt "Number One"-trofæ til hver af bandets medlemmer og Tarry for at fejre udgivelsen.

Martin Talbot, Cheif Executive for Official Charts Company, siger: "Det er svært at ihukomme et album, som folk heppede mere på end Viola Beach-udgivelsen - eller en succes, som føles så bittersød. Vi (og den større musikforsamling) glæder os over, at den er røget til tops - men det er en skrækkelig tragedie, at Jack, Kris, River, Thomas og Craig ikke selv er her til at indtage deres plads i den britiske musikhistorie."

Viola Beach slår således ELO, Christine & The Queens, Drake og Adele på hitlisten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA