x

N.W.A-manager er død

N.W.A-manager er død

Den amerikanske musikmanager Jerry Heller er fredag den 2. september afgået ved døden i en alder af 75 år som følge af hjertestop, mens han var indlagt på Los Robles Hospital i Californien. Dette bekræfter familiemedlemmet, fætter Garry Ballen, til Billboard Magazine.

Jerry Heller er især kendt for stiftelsen af den amerikanske rapgruppe N.W.A (Niggaz Wit Attitude, billedet) i 1986, som dengang skulle vise sig at blive startskuddet til en ny ære inden for rap. Det var Heller, der valgte at bringe kunstnere, heriblandt Dr. Dre, Ice Cube og Eazy-E, sammen i håb om at gøre "gangsta"-rap til en folkekær musikgenre, hvilket de formåede med verdenskendte hits som ”Express Yourself” og "Fuck tha Police".

Sidste år kom Heller i vælten, da det viste sig, at manageren havde sagsøgt filmproducerne bag biografhittet "Straight Outta Compton", der portrætterer N.W.A. Jerry Heller krævede angiveligt 110 millioner dollars (svarende til cirka 745 millioner kroner), idet han mente, at dele af filmens forløb var tyvstjålet fra hans selvbiografi ved navn "Ruthless: A Memoir".

Sagen er fortsat ikke blevet afgjort ved retten i USA.

Trods Jerry Hellers anklager klarede "Straight Outta Compton" sig godt og blev efter premieren sidste år en stor publikumsucces. Filmen er faktisk blevet den bedst sælgende musikportrætfilm nogensinde i USA.

Herunder kan du lytte til det føromtalte nummer "Express Yourself" fra rapgruppens debutalbum:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA