x

"8 Mile"-instruktøren Curtis Hanson er død, 71 år gammel

"8 Mile"-instruktøren Curtis Hanson er død, 71 år gammel

Curtis Hanson, der nok bedst er kendt for at have instrueret filmen "8 Mile", døde i i går, tirsdag den 20. september, i sit hjem i Hollywood, 71 år gammel. I følge politiet i Los Angeles døde Hanson af naturlige årsager. 

I denne triste kontekst har Eminem, der var den klare hovedrolleindehaver i "8 Mile", udtalt til Billboard: "Curtis Hanson troede på mig og på vores skøre idé om at lave en film om ‘rap-battles’ i Detroit. Han gjorde mig praktisk talt til skuespiller for den ene film. Jeg er heldig at have mødt ham.". Men Eminem er ikke den eneste, der taler i pæne fraser om den nu afdøde instruktør, også skuespillerne Kevin Bacon og Russell Crowe er ude med kondolencer:

Curtis Hanson vandt en Oscarstatuette for sit arbejde som manuskriptforfatter til filmen "L.A. Confidential", som han også instruerede, og har desuden blandt andet instrueret komedien "Wonder Boys" og den psykologiske thriller "The Hand That Rocks the Cradle". 

Tilbage i januar 2015 gav Hanson et interview til Rolling Stone, hvor han udtrykte sin begejstring for Eminem: "Hvis internetpirater dræber musikbranchen, så skal Marshall Mathers ikke være bekymret. Han finder bare noget andet at lave". 

I klippet herunder kan du høre det prisvindende soundtrack til "8 Mile":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA