x

Premiere: Se Efterklangs smukke, atmosfæriske musikvideo

Premiere: Se Efterklangs smukke, atmosfæriske musikvideo

Den danske gruppe Efterklang er klar med en ny musikvideo til nummeret "The Colour Not of Love", som vil være at finde på deres kommende operainspirerede album.

Efterklang blev dannet i 2000 af medlemmerne Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg og har siden udgivet fire album. De er kendt for bryde med de vante koncertrammer og introducere publikum for helt særlige musikalske oplevelser.

I 2014 meddelte trioen, at de ville stoppe med være "Efterklang, som I og vi kender det" for at redefinere deres udtryk. Som resultat kunne de i sommeren 2015 fremvise den imponerende opera "Leaves – The Colour of Falling", som de fremførte til 16 udsolgte aftener i den ellers lukkede atomkælder under Kommunehospitalet i København. GAFFA tildelte koncerten seks ud af seks stjerner med ordene:

"'Leaves – The Colour of Falling' er en på alle måder overvældende og uforudsigelig oplevelse, hvor musik, den alternative og gennemførte scenografi og ikke at forglemme den stemningsfulde lyssætning går op i den berømte højere enhed." Læs den begejstrede anmeldelse her.

Numrene fra operaen vil blive udgivet på albummet af samme navn, som udkommer den 4. november på vinyl, cd og digitale tjenester. Sangteksterne er skrevet af digteren Ursula Andkjær Olsen og omsat til et musikalsk værk af Efterklang og komponisten Karsten Fundahl. I arbejdet med albummet har de eksperimenteret med musikalske traditioner fra både den rytmiske og klassiske verden, der både viser ind i operauniverset og samtidig udfordrer genren. Karsten Fundahl har udtalt følgende om projektet:

"Vi ville bryde konventionerne om operaen som genre. Resultatet er en sangcyklus om en kult, der befinder sig nede under jorden, imens jorden – måske – er ved at gå under ovenfor. Det handler om tab, tab af identitet, tab af kærlighed og af livet selv."

Til foråret 2017 fremføres operaen i en ny koncertversion otte forskellige steder i Europa, blandt andet i København. Når Efterklang og The Happy Hopeless Orchestra gæster Store Vega den 22. februar vil det være med den samme besætning, som til den oprindelige opførsel i atomkælderen.

Billetter kan købes her.

Se den nye, smukke musikvideo herunder:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA