Diskussionen raser: Er Medina for ung til DMA's Ærespris?

Diskussionen raser: Er Medina for ung til DMA's Ærespris?

I aftes blev Danish Music Awards uddelt i Forum, og showet blev transmitteret direkte på TV2. Aftenens mest prestigefulde pris, Danish Music Awards' Ærespris, blev givet til Medina med blandt andet følgende begrundelse:

"Det kræver et særligt talent at kunne åbenbare storheden i de simple følelser for os andre. Og det kræver hårdt arbejde gang på gang og hit på hit – igennem et årti – at kunne tage os med helt ind i dine sange. (...) Der er ikke nok kvinder i dansk musik. Men de kvinder, der er her, er som regel fyrtårne, der bevæger og inspirerer os andre. Det gælder ikke mindst dig. Du tør være sårbar. Du tør være stærk. Og du har samtidig fået os til at danse som få."

Med sine 33 år er Medina den til dato tredjeyngste modtager af Æresprisen. Nik & Jay var dog begge kun 30 år, da de modtog prisen i 2011. Prisen bliver ellers som regel givet til kunstnere med flere årtiers karriere bag sig, eksempelvis Gasolin', Gnags, C.V. Jørgensen, D-A-D og sidste år Tim Christensen, og uddelingen af prisen til sangerinden, der albumdebuterede i 2007 og brød igennem i 2009 med singlen "Kun for mig" og albummet "Velkommen til Medina", er blevet flittigt debatteret i medierne og på de sociale medier.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo udtaler blandt andet til sin egen avis: "Man kan måske forstå det som et skulderklap i en svær tid. Hun har i år lavet sin værste plade nogensinde, som var et kæmpe flop. Og så kan man sætte spørgsmålstegn ved, om det overhovedet giver mening at give en ærespris til en person på 33 år. De fleste andre internationale ærespriser kræver, at man har en lang, lang karriere bag sig."

Han får opbakning af Love Shop-sanger Jens Unmack, der på sin Facebook-side skriver: "Absurdisme forklaret på ni ord: Medina fik Æresprisen. Sort Sol har aldrig fået Æresprisen."
 
Dj og radiovært Le Gammeltoft skriver på Facebook: "Medina fik DMA-æresprisen. Nu går jeg i seng og sover til 2017."
 
På GAFFFAs Facebook-side tilkendegiver Jesper Rabølle Knudsen sin mening: "Ærespris til Medina. Hvad fanden sker der? Det svarer til at gøre Trump til præsident. Verden er vist da ved at gå af lave."
 
Også på Twitter er der gang i debatten, både for og imod:
 

Hvad synes du om Æresprisen til Medina? Giv gerne dit bidrag i kommentarfeltet nedenfor og deltag i afstemningen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA