Disse otte danske navne skal optræde på Europas vigtigste branchefestival i denne uge – GAFFA er med

Disse otte danske navne skal optræde på Europas vigtigste branchefestival i denne uge – GAFFA er med

Den store europæiske showcasefestival Eurosonic Noorderslag er siden 1996 løbet af stabelen i den hollandske by Groningen på en lang række mindre spillesteder i centrum. Festivalen er med tiden blevet en af Europas vigtigste branchefestivaler og en stor inspiration for blandt andre Spot Festival, og i årenes løb har navne som James Blake, Kings Of Convenience, The Libertines, Lykke Li og Sam Smith været blandt de bands og solister, som tidligt i deres karriere har optrådt for et internationalt publikum på festivalen.

På programmet i år er blandt andre finske Alma, britiske Anne-Marie, svenske Silvana Imam og Albin Lee Meldau, tyske Roosevelt og mange, mange flere, i alt mere end 350 kunstnere, der hver vil give koncerter af cirka 40 minutters varighed. Festivalen er udsolgt.

Årets udgave af Eurosonic sparkes i gang onsdag den 11. januar, og GAFFA er med og vil anmelde, rapportere og tage billeder – og på programmet finder vi otte danske bands og solister, som du kan læse mere om nedenfor.

 

Black Dylan (billedet), Groninger Forum fredag den 13. januar 00.20-01.00

Duoen alias Wafande og producer Nuplex blander funk, r&b, hiphop og reggae i et blødt og tilbagelænet, engelsksproget udtryk. Black Dylan udgav sidste år debutalbummet "Hey Stranger."

 

Chinah, Minerva Art Academy, Zuiderdep torsdag den 12. januar 20.30-21.10

Den danske pop/elektro/r&b-trio er både blevet spillet på BBC Radio 1 og 6 og kendes for hits som "Away from Me", "We Go Back" og "Can't Remember How It Feels". De to førstnævnte er spillet mere end henholdsvis fem og to millioner gange på Spotify.

 

Communions, Vera onsdag den 11. januar 21.00-21.30 og Huis De Beurs torsdag den 12. januar 21.25-22.10

Den københavnske kvartet spiller en blanding af indiepop og post-punk med en både drømmende og energisk side, og efter to ep'er udgiver de 3. februar deres debutalbum "Blue" på amerikanske Fat Possum Records, der også udsender navne som The Black Keys, The Fat White Family og danske Yung.

The Courettes, De Spieghel, Up, onsdag den 11. januar 20.00-20.45 og De Etage torsdag den 12. januar 23.45-00.30

Den højenergiske Aalborg-duo alias den brasilianske sangerinde og guitarist Flávia Couri og trommeslager Martin Wild spiller rendyrket rock'n'roll med tydelig 50'er-inspiration. I 2015 udsendte de debutalbummet "Here Are The Courettes". Der må danses!

 

First Hate, News Café, torsdag den 12. januar 22.50-23.35

Den københavnske elektropopduo, der blandt andet kunne opleves til P6 Beat Rocker Koncerthuset 6. januar, har udgivet to ep'er og udsender deres fuldlængde-debut i år. Gruppen er især kendt for singlerne "Girls in the Club" og "In My Dreams".

 

Irah, Stadsschouwburg fredag den 13. januar 21.25-22.10

Den københavnske trio skaber alternativ, drømmende pop, som finder inspiration i alt fra traditionel ceremoni-musik til moderne sangskrivning. Gruppen har blandt andet gjort sig bemærket med singlerne ”Fast Travelling” og ”Mirroring” – fra debutalbummet "Into Dimensions" – der er blevet spillet flittigt på P6 Beat. Forsanger Stine Grøns sfæriske sirenevokal er i fokus i lydbilledet akkompagneret af bandkollegaerne Adi Zukanovic og Oliver Laumanns drømmende synths og intense trommer. Irah spillede ligesom First Hate til P6 Beat Rocker Koncerthuset 6. januar.

 

M.I.L.K., Minerva Art Academy, Zuiderdiep, 20.30-21.10

Manden bag aliaset M.I.L.K., Emil Wilk, spiller soulpop med både 70'er-inspiration og moderne produktion og er blevet rost af internationale medier som The Line of Best Fit, Spin og NME. M.I.L.K.s største hit på Spotify, "Following the Sun", er blevet spillet mere end 400.000 gange.

 

Palace Winter, Huize Mass, onsdag den 11. januar 23.45-00.30

Den australsk-danske duo alias sanger og guitarist Carl Coleman og den klassisk uddannede pianist Caspar Hesselager spiller stemningsfuld indiepop/rock og udgav det anmelderroste debutalbum "Waiting For The World To Turn" i 2016.

 Læs mere på Eurosonic Noorderslags hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA