x

Green Day hylder Martin Luther King og angriber Donald Trump i ny video


Green Day er aktuelle med en ny musikvideo til sangen "Troubled Times". Videoen blev offentliggjort i går på Martin Luther King Jr. Day, en amerikansk helligdag, der mindes borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr., der blev myrdet i 1968. Martin Luther King Jr. Day bliver afholdt i USA den tredje mandag i januar omkring Kings fødselsdag den 15. januar.

I videoen hylder Green Day Martin Luther King i form af videoklip af King og fra demonstrationer, han har talt ved, og samtidig benytter de lejligheden til at angribe Donald Trump, der bliver indsat som USAs 45. præsident den 20. januar. I videoen ser man en figur, der kunne minde om Trump, udspy galde iført en hat med Trumps slogan "Make America Great Again". Videoen viser også medlemmer af den højreekstremistiske organisation Ku Klux Klan, og den ender med – ja, selv selv videoen ovenfor.

"Troubled Times" stammer fra Green Days seneste og 12. studiealbum, "Revolution Radio", der udkom i oktober 2016 – altså før Donald Trump blev valgt som præsident.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA