x

Min playliste: Det lytter turné- og albumaktuelle The White Album til lige nu

Min playliste: Det lytter turné- og albumaktuelle The White Album til lige nu

Den danske folk-gruppe The White Album er aktuelle med deres andet album, "Songs from the Sun", og en Danmarkturné, som for tiden er i fuld gang. I den anledning har vi bedt gruppen lave en playliste med 10 sange, de lytter til lige nu. Hør playlisten læs mere om sangene nedenfor og se The White Album fremføre deres egen sang "One by One" nederst.

The Staves: Let Me Down

Vi har igennem noget tid haft det ret vildt med albummet If I Was af The Staves, som vi opfatter lidt som vores søsterband. Det er på mange måder et helt vildt opløftende og rørende album med en hi-fi kvalitet, der ellers kun er engle forundt. Lyt evt. til Let Me Down

Wilco: Someone To Lose

Hele TWA-holdet var inde og høre Wilco spille i Koncerthuset for nylig, stor oplevelse. Det er virkelig et vigtigt band for os, og vores trommeslager Morten Hyldahl er Danmarks største Wilco-fanboy. Vi tror faktisk ikke, han lytter til andet musik. Someone To Lose er et af de frækkeste numre fra den nyeste plade.

Radiohead: Burn The Witch

Fænomenalt nummer, fra et fænomenalt og i sandhed legendarisk band. De bliver bare ved og ved og ved med at være dybt interessante og vedkommende.

Dirty Projectors: About to Die

Én sang, der for tiden får os ud i en energisk, dog kejtet spontan dans er den altid magiske About To Die med inspirerende Dirty Projectors. De rykker simpelthen ved noget helt inde i vores musikalske dna.

Joe Walsh: Rocky Mountain Way

Vi er alle tre gigantiske Eagles-fans, så vi måtte have et eller andet på listen, der pegede i den retning. Her er det skønneste Joe Walsh med en omgang gedigen voksenrock, som far lavede den, da han var ung og gik i brun læderjakke og stonewashed jeans.

Sufjan Stevens: Fourth of July

Utroligt smukt nummer af vores alle sammens Sufjan Stevens. Vi er i det hele taget ret så pjattede med hele Carrie and Lowell, som i vores øjne er en af hans bedste, i al sin simpelhed og vælde. Fourth Of July er et af pladens absolutte højdepunkter.

The Barr Brothers: Even The Darkness Has Arms

Utroligt smukt nummer fra et af vores favorit americana-bands.

Ed Harcourt: Dionysus

Ed Harcourts nye album Furnaces har været i fast rotation gennem noget tid. Vi elsker hans kantede og til tider teatralske univers, og pladen vokser på os, som dagene går. Start med at høre Dionysus.

Bon Iver: 29 #Strafford APTS

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at vi er store fans af Justin Vernon. Det er, som om alt, han rører ved bliver rørende, genialt og magisk. Nummeret her med den mundrette titel 29 #Strafford APTS har lidt afsmag fra alle hans udgivelser i sig, og det er ren gourmet.

Whitney: Golden Days

En af de nyeste stjerner på indiefolk-himlen. Det er ældgammel vin på nye flasker det her, og bragende godt i øvrigt. Nostalgisk og helt frisk på en og samme tid.

 

Se The White Album fremføre deres egen "One by One":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA