x

Ny Manson-video: Gejser af blod, onani og Johnny Depp

Ny Manson-video: Gejser af blod, onani og Johnny Depp

I Marilyn Mansons nye musikvideo til nummeret ”Say10” (udtalt ”Satan”) optræder ingen ringere end Johnny Depp sammen med masser af blod, kristen symbolik og en sexkælder fyldt med nøgne kvinder. Den Bill Yukich-instruerede film er både gruopvækkende, pikant og absolut ”not safe for work”.

De to herrer sidder over for hinanden på hver sin trone. Manson og Depp. I et kælderagtigt rum, som naturligvis er fyldt med nøgne kvinder, der kravler rundt på gulvet. Depp ryger nonchalant på en cigaret, hvis hvide røg matcher hans hvide jakkesæt, hvide hår og hvide trone. Manson er derimod helt klædt i sort. Men der er malet både sorte og hvide strøg over begge mænds ansigter, mens de skiftes til at råbe ”You say God” og ”and I say Satan” ad hinanden, som refrainet lyder.

Hvem er så Gud, og hvem er Satan? Eller er det Kain og Abel, de to slagsbrødre, som Depp og Manson inkarnerer med referencen ”Cocain and Abel” i sangteksten? Ingen af dem synes imidlertid at betræde dydens smalle sti.

LÆS OGSÅ: ”Marilyn Manson: Justin Bieber er en bunke lort”

Sideløbende befinder en kvinde sig i et andet rum. Når hun ikke henter en mystisk Bibel på gangen udenfor, ligger hun på en seng og tilfredsstiller sig selv uden at tage notits af den dæmoniske skabning, der prøver at trænge ind til hende gennem en fosterhindelignende mur.

Gør dig klar til Manson, der kravler over Depp, mens han selv bekravles af de kravlende kvinder. Gør dig klar til tornekroner, snotnæser, en flyvende Bibel, onani og en gejser af blod. Gør dig klar til Manson, når han er bedst – og allermest creepy. For som han ifølge flere medier, blandt andet Pitchfork, selv siger om videoen:

”Lad være med at kalde dette kunst. Det er en hård pik i et rum fyldt med vampyrer, og musikken, mand. Musikken er mit fæle blod i jeres ansigter”.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ifølge flere medier udtaler Manson desuden dette lettere kryptiske budskab om sin video:

”Efter ballonerne er skrumpet ind og opslugt i pøler af opkast og idealisme, skal I ikke komme til mig efter sympati. Jeg er her for at være alt det, jeg bliver beskyldt for ikke at være. Og at blive bebrejdet for, hvad I gjorde mig til. De skud, I vil høre, er fra en mund forklædt som en pistol.”

Fra Donald Trump til Gud, Satan, Kain og Abel

”Say10” optræder på Mansons spritnye album Heaven Upside Down, der sjovt nok er det tiende i rækken. Albummet var på gaden den 6. oktober i år og fik 4 stjerner af GAFFAs anmelder.

Tidligere har Manson dog teaset denne sang med en anden video, hvor han sidder på samme type trone med en Bibel, som han river sider ud fra. Nærmest som når man imiterer at sprede pengesedler til alle sider, spreder han bibelsider, mens teksten lyder ”Cash is a poor man’s money”. Helt til sidst ses en blodig krop liggende på jorden iført jakkesæt, men uden hoved. Det er en krop, som af mange betegnes ”Donald Trump-lignende” – ikke så mærkeligt, når videoen netop udkom i november 2016 på samme dag som USAs præsidentvalg.

Artiklen fortsætter efter videoen

Marilyn Manson har for nyligt været nødt til at udsætte flere koncerter på sin turné, fordi han kom til skade i forbindelse med et show.

Forhåbentlig er han dog rask til sin koncert i Danmark den 15. november 2017 på Kulturværftet i Helsingør


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA