Gangway drager atter på turné – nu også med nye sange

Gangway drager atter på turné – nu også med nye sange

Det danske 80'er- og 90'er-indiepopband Gangway gav i oktober deres første fire koncerter efter 20 års pause, og det gik så godt, at de nu annoncerer en turné i efteråret 2018 – denne gang også med nye sange på sætlisten.

Gangway fik en meget positiv modtagelse, da de i oktober spillede deres første koncerter i 20 år i København (to gange), Aarhus og Aalborg. Bandet, som i dag består af forsanger Allan Jensen, guitarist Henrik Balling og keyboardspiller Torben Johansen – live udvidet med tre yngre musikere – overbeviste både anmeldere og publikum om, at de stadig kan levere deres karakteristiske popsange kendetegnet ved iørefaldende melodier, humoristiske tekster og en udtalt engelsk inspiration.

Derfor annoncerer Gangway en ny turné, og trioen kan samtidig løfte sløret for, at der i løbet af foråret udkommer ny musik, som ender ud i en albumudgivelse til efteråret. Dermed lover Gangway både at spille nye sange og gamle klassikere, når de atter drager ud på landevejen.

Gangway blev dannnet i 1982 og slog for alvor igennem i 1986 med hittet "My Girl And Me", som også blev et mindre hit forskellige steder i udlandet og blandt andet blev spillet på BBC's Radio 1. På albummet Happy Ever After fra 1992 kunne man finde et andet af bandets største hits, nemlig "Mountain Song". Gruppen var nogle af de første danske bands herhjemme til at finde inspiration på den britiske indie-scene blandt bands som The Cure, The Smiths og Pet Shop Boys.

Happy Ever After blev også Gangways store gennembrud, og i 1993 vandt de hele fem priser ved Danish Music Awards. I løbet af karrieren nåede bandet at udgive syv studiealbum fra 1984 til 1996 og opsamling i 1998 og skabte undervejs elskede sange som "The Party is Over", "Sitting in the Park", "Going Away", "Didn't I Make You Laugh" og "Come Back As A Dog". Gruppens sidste studiealbum, That's Life fra 1996 blev dog en salgsmæssig skuffelse, hvilket blev begyndelsen til enden for bandet – men nu er de altså stærkt tilbage.

GAFFAs anmelder Christian Voldborg Andersen var begejstret, da han anmeldte Gangways første genforeningskoncert, i DR Koncerthuset i oktober. Han uddelte de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet:

”Med deres triumferende comeback-koncert har Gangway fuldendt cirklen, og de er vendt tilbage til det, som de er bedst til: Engelsksproget popmusik med uimodståelige melodier og humoristiske tekster. (…) Gangway er tilbage i storform. Nu bliver det spændende at høre det nye album.”

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Gangway, DR Koncerthuset, oktober 2017

Efter opløsningen i 1998 har Henrik Balling arbejdet som producer for blandt andre Peter Sommer, Marie Key Band og Rytteriet, mens Torben Johansen har været beskæftiget i musikbranchen, især på pladeselskabet Sony Music. Allan Jensen udgav soloalbummet "One Fine Day" i 2001 og medvirkede i 2004 på Leonard Cohen-hyldestalbummet "På danske læber", men har ellers ikke været musikalsk aktiv i større omfang og har i stedet arbejdet som skolelærer. 

Turnéplan:

Fredag d. 16/11: Aarhus, Train

Lørdag d. 17/11: København, Store Vega             

Torsdag d. 22/11: Odense, Musikhuset Posten

Lørdag d. 24/11: Aalborg, Skråen

Billetsalget er i gang

 

Varm op med "My Girl and Me" med en kort tv-genforening af 2/3 af gruppen i 2015:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA