Nyhed

Julekalender låge 18: Hør årets bedste sang ifølge Jacob Dinesen

GAFFA.dk – alt om musik

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2017. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med Jacob Dinesen, som i år har været på en helt udsolgt forårs- og efterårsturné samt givet talrige festivalkoncerter oven på udgivelsen af sit storsælgende andet album, Brace Against the Storm.

Jacob Dinesen fortæller: – Det er lidt en svær opgave, for der er lavet mange fede sange i år. "Castle on the Hill" af Ed Sheeran, "Vi er ikke kønne nok til at danse" af Katinka, "Like a Trance Like" af Sort Sol. Jeg kunne blive ved. 

– Men jeg går med min første indskydelse, Ed Sheerans "Castle on the Hill". Ed Sheeran er en ren popsmed. Han skriver godt og spytter bare de gode popmelodier ud. "Castle on the Hill" er en fantastisk sang, der handler om at reflektere. Sådan har jeg altid tænkt på det. Den endeløse sommer og de gode barndomsvenner. Det med at drikke øl en varm sommeraften og ryge hjemmerullede cigaretter. Det er noget, alle har gjort. Jeg gør det stadig! Det er en fantastisk sang, og den ramte mig lige med det samme, allerførste gang jeg hørte den. Med en intro, der har en smule U2-vibe blandet med hans stemme i et toneleje, der er meget fortællende.


 

Se videoen til "Castle on the Hill":

 


 

Hør hele julekalenderen nedenfor:


 

ANNONCE