Nyhed

Her er de 10 mest populære træningssange

GAFFA.dk – alt om musik

Intet nytår uden nytårsforsætter om mere fysisk aktivitet i det nye år og deraf følgende stormløb på fitnesscentre, sportshaller, yogastudier og træningsvenlige naturområder i begyndelsen af januar. Det har streamingtjenesterne naturligvis forlængst fundet ud af, og det vrimler derfor med træningsplaylister, kuraterede såvel som brugerskabte.

Også i år har Spotify opgjort hitlister over de mest populære træningsange både i Danmark og globalt samt en liste over de byer i verden, der streamer mest træningsmusik. Det viser sig at være Oslo – så hvis Oslo-indbyggerne ser veltrænede ud, har du nu forklaringen – men Danmark er bestemt også pænt repræsenteret med en femteplads.

Eminems hit, ”Till I Collapse” topper listen over de mest streamede træningssange både herhjemme og internationalt, og i det hele taget er Eminem populær at motionere til, for også Eminems hit fra 2002, ”Lose Yourself”, er til at finde i top ti både internationalt og i Danmark. Internationalt som nummer tre, herhjemme som nummer otte. Hvis hans nye album Revival har skuffet, er der altså andet, Eminem kan bruges til.


LÆS OGSÅ: Eminem angriber "Revival"-kritikere på nyt remix

Danskerne vil tilsyneladende helst få pulsen op med udenlandsk musik, for eneste lokale navn i top 10 er Volbeat, hvis "For evigt" er at finde på en sjetteplads. "For evigt" er også det eneste rocknummer  på top 10-listerne, der ellers er præget af hiphop, pop og dance – ganske som mange andre hitlister også er det i disse år.

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Hiphop og r&b er større end rock i USA


Spotifys data afslører i øvrigt, at afspilningerne af træningsplaylister stiger lige efter 1. januar og når deres højdepunkt omkring den 24. januar. Kurven dykker derefter og flader ud omkring den 14. februar – pudsigt nok når Valentinsdag er overstået. Hvis man er kommet godt igennem den romantiske dag, kan man tilsyneladende herefter tage lidt mere afslappet på sin fysiske fremtoning.

Spotfiy har også lavet playlister til mindre traditionelle træningsformer. Streaming af musik til vandcykling steg ifølge Spotify med 85 % sidste år, og tjenesten har også playlister til ”bryggeri-yoga” – yoga, dyrket på bryggerier – der oplevede en stigning på 137 %. Ja, der findes også playlister til "goat yoga", yoga dyrket med en dværgged på ryggen.

Her er de globale lister over de mest populære træningssange:


Top ti over mest populære træningssange i Danmark:
1. Eminem - Till I Collapse
2. Post Malone - Rockstar
3. Jax Jones - You Don't Know Me - Radio Edit
4. Axwell /\ Ingrosso - More Than You Know
5. Luis Fonsi - Despacito feat. Justin Bieber - Remix
6. Volbeat - For Evigt
7. Fort Minor - Remember The Name (feat. Styles Of Beyond)
8. Kanye West - Stronger
9. Eminem - Lose Yourself - Soundtrack Version
10. Camila Cabello - Havana

Top ti over de mest populære træningssange på globalt plan:
1. Eminem - Till I Collapse
2. Post Malone - Rockstar
3. Eminem - Lose Yourself - Soundtrack Version
4. Kendrick Lamar - Humble
5. Axwell /\ Ingrosso - More Than You Know
6. J Balvin - Mi Gente (feat. Beyoncé)
7. Camila Cabello - Havana
8. Jax Jones - You Don't Know Me - Radio Edit
9. Dua Lipa - New Rules
10. Kanye West - Power

Top ti over byer, der streamer mest træningsmusik:
1. Oslo, Norge
2. Miami, Florida, USA
3. Washington, D.C., USA
4. London, England
5. København, Danmark
6. Göteborg, Sverige
7. Phoenix, Arizona, USA
8. Dallas, Texas, USA
9. Auckland, New Zealand
10. Toronto, Ontario, Canada

På pulsen op med den danske trænings-top 10:


 

ANNONCE