x

Japansk rockmusiker – kendt fra Babymetal – død i tragisk ulykke

Japansk rockmusiker – kendt fra Babymetal – død i tragisk ulykke

Den japanske rockmusiker Mikio Fujioka er død efter at være faldet ned fra et udkigstårn. Han blev 36 år.

Mikio Fujioka (forrest på billedet) var guitarist i gruppen Kami Band, som var backingband for den populære trio Babymetal, tre unge kvinder, som synger en blanding af heavy metal og pop, og som også har et pænt publikum uden for Japan. De har turneret i både USA og Europa – dog ikke Danmark – har spillet som hovednavn på Wembley Arena, har varmet op for både Guns N' Roses, Red Hot Chili Peppers og Metallica og har blandt andet optrådt med sanger Rob Halford fra metal-legenderne Judas Priest.

LÆS OGSÅ: Rob Halford synger "Painkiller" og "Breaking the Law" med Babymetal

Mikio Fujiokas kone skriver på hans Twitter-profil (maskinoversat fra japansk), at han (af uvisse årsager) faldt ned fra udkigstårnet den 30. december, og den 5. januar døde han af sine kvæstelser. Han efterlader sig sin kone og to døtre.

På Twitter hylder Babymetal deres afdøde guitarist:

GAFFAs metalanmelder Keld Rud vidste ikke helt, hvad han skulle mene om Babymetals selvbetitlede debutalbum, da det udkom herhjemme i 2015. Han skrev blandt andet: "Kreationer som Gimme Chocolate!! og Doki Doki Morning er så aparte, at den første umiddelbare reaktion kan være vantro." Læs hele anmeldelsen her.

 

Se Mikio Fujioka (om end i baggrunden) på scenen med Babymetal:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA