Nyhed

Japanske Babymetal gæster Danmark

GAFFA – alt om musik

Blander J-pop og metalcore

Vi indrømmer blankt, at denne nyhed ikke er helt ny, men den druknede desværre lidt i vores dækning af Tinderbox, så bedre sent end aldrig: Den japanske pop/metalgruppe Babymetal kommer til Danmark for første gang og giver koncert i Store Vega den 5. februar.

Babymetal blev dannet i 2010 af produceren Kobametal i Tokio, Japan. Babymetal, der er anført af de to unge kvinder Su-metal og Moametal, har vakt international opmærksomhed med deres hybrid af J-pop, altså japansk popmusik, og metalcore. Oprindeligt bestod gruppen også af Yui Mizuno, der dog forlod trioen sidste år grundet sygdom.


De to unge kvinder optræder med bandet Kami Band, der leverer hårdtslående metalcore til J-pop-melodierne og teksterne, der er på såvel engelsk som japansk. Den særegne musikalske blanding er både elsket og hadet af metalfans, men gruppen kan sælge plader og samle store publikumsmængder rundt om i verden. Deres seneste album, Metal Resistance fra 2016 nåede således en 15. plads på den engelske hitliste og en syvendeplads på den australske. Bandet har været på adskillige verdensturnéer og har spillet på markante festivaler som Reading, Leeds, Summer Sonic, Rock On The Range og Aftershock og har netop optrådt på Glastonbury Festivalen i England. De har derudover spillet support for superstjerner som Red Hot Chili Peppers, Metallica, Guns N' Roses og Lady Gaga.

Bandet er på vej med deres tredje album, Metal Galaxy, hvorfra singlen "PA PA YA!!" featuring F.Hero udkom for nylig. Datoen for albumudgivelsen er endnu ikke offentliggjort.

LÆS OGSÅ: Japansk rockmusiker – kendt fra Babymetal – død i tragisk ulykke


Forslaget til koncerten er i fuld gang på Ticketmaster.dk.

Varm op med "PA PA YA!!" featuring F.Hero


ANNONCE