Nyhed

BBC og GAFFA Norges læsere er enige: Hun er fremtidens superstjerne

GAFFA.dk – alt om musik

Inden for de seneste dage har den 21-årige norske popsangerinde og -sangskriver Sigrid modtaget to meget store anerkendelser. Fredag blev hun tildelt titlen BBC Sound of 2018, mandag morgen er hun blevet kåret som vinder af to GAFFA-Priser hos GAFFA Norge.

BBC-prisen Sound of 2018 uddeles til et nyt, fremadstormende talent og er tidligere givet til senere superstjerner som 50 Cent (2003), Adele (2008), Ellie Goulding (2010), Haim (2013) og Sam Smith (2014). Prisen er blevet uddelt siden 2003, og der er stort set ingen af vinderne, der ikke har haft en solid musikkarriere efterfølgende. Vinderen vælges af en lang række fremtrædende musikbranchefolk som anmeldere, radioværter og dj's samt tidligere vindere og nominerede som Stormzy, Ellie Goulding og sidste års vinder Ray BLK.

Her til morgen er Sigrid – med det borgerlige efternavn Raabe – så kåret som vinder af to GAFFA-Priser hos GAFFA Norge, Årets Norske Soloartist og Årets Sang for sin internationale debutsingle "Don't Kill My Vibe". Som i tilfældet med GAFFA Danmark er vinderne af de norske GAFFA-Priser kåret af læserne.


Du kan stadig nå at stemme til den danske udgave af GAFFA-Prisen på gaffa.dk/prisen

Sigrid kan snart opleves på et dansk spillested, nemlig i Lille Vega mandag den 22. januar, og koncerten er allerede udsolgt, ligesom hele Sigrids kommende turné i Storbritannien er det.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018 – internationalt


I denne uge skal Sigrid også optræde på den store europæiske branchefestival EuroSonic i Groningen, Holland, og den 19. februar kan hun opleves på det populære comedyshow "The Graham Norton Show" på BBC.

Sigrid har oven på "Don't Kill My Vibe" udgivet singlerne "Plot Twist" og "Strangers", og hun arbejder nu på sit debutalbum, som udkommer på det engelske pladeselskab Island Records, hvilket bringer Sigrid i selskab med verdensnavne som U2, PJ Harvey, Florence + the Machine og mange flere.

Se Sigrid modtage sine priser og give et interview til GAFFA Norges skribent Peder Ebbesen nedenfor.

Sigrid kunne i 2017 opleves herhjemme på Spot og Roskilde Festival. Førstnævnte koncert fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren, der blandt andet skrev:


”Der var generelt ikke meget at sætte en finger på, og da Sigrid lukkede ned for festen med “Don’t Kill My Vibe”, stod publikum tilbage med en følelse af at være båret væk af knivskarp pop med overbevisende karakter.” Læs hele anmeldelsen her.


Se musikvideoen til "Don't Kill My Vibe":

ANNONCE