Nyhed

Dansk popstjerne afslører: Jeg synger ikke mine egne sange

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske popstjerne Fætr, som sidste år fik to store hits med numrene "Arne" og "Farlig", afslører nu, at det slet ikke er ham, der synger på sangene. Det fortæller han i en ny dokumentarserie, "Fætr lyver", der bliver vist første gang på DR3 onsdag og allerede nu kan ses på DR's hjemmeside.

I serien fortæller 19-årige Fætr, hvis rigtige navn er Christian Hansen, og som stammer fra Holbæk, at han blot var hyret til at være projektets ansigt udadtil. Fætr reagerede på et Facebook-opslag fra et andet succesfuldt ungt dansk popnavn, ADHD, der søgte et "popstjerneansigt". Reelt var bagmanden sangeren og produceren Frederik Dyrby Nielsen, den ene af de to producere i duoen Hitmakers, hvis andet medlem er Jacob Simonsen, og som også har produceret til andre unge danske popnavne som Mads B., Jesu Brødre og omtalte ADHD.

LÆS OGSÅ: Det første store magasininterview: Gulddreng – Danmarks nye guldfugl


Fætr har blandt andet optrådt til Club Awards, The Voice 17 og Teenage Awards, men han har mimet til alle numrene. I virkeligheden var det Frederik Dyrby Nielsen, der stod bag scenen og sang. Frederik Dyrby Nielsen har i øvrigt en fortid i boybandet Wasteland, der fik en tredjeplads i den danske X Factor-finale i 2013.

"De har trukket mig ind fra gaden direkte og sagt til mig: "værs'go, du er kunstner". Fedt. Hvilken knægt i min situation havde sagt nej til det?" siger Christian Hansen i dokumentaren.

"Jeg er bogstavelig talt blevet kunstner på noget, jeg ikke har gjort. Og i virkeligheden ved jeg godt, at jeg ikke fortjener den her ros, for jeg har bare siddet i en musikvideo," siger Fætr.


Jacob Simonsen fra Hitmakers fortæller til GAFFA, at det hele tiden har været planlagt, at sandheden om Fætr skulle offentliggøres på et tidspunkt, hvorfor man sagde ja til, at DR måtte lave en dokumentar om ham. "Det er begrænset, hvor længe man kan skjule sådan en historie," siger han.

Se musikvideoen til hittet "Arne":


Fætrs afsløring vækker mindelser om den tyske popduo Milli Vanilli, der fik et internationalt kæmpehit i 1988 med sangen "Girl You Know It's True", og flere store hits fulgte efter. Imidlertid opstod der året efter rygter om, at det slet ikke var to officielle gruppemedlemmer, Fab Morvan og Rob Pilatus, der sang, da gruppens backtrack ved en angivelig liveoptræden i USA gik i hak, og medlemmerne herpå løb af scenen. Senere samme år fortalte sangeren Charles Shaw, at han og to andre stod bag vokalerne på gruppens album, og Morvan og Pilatus blot fungerede som pæne ansigter udadtil. Dette nægtede gruppens producer og skaber Frank Farian – bagmanden bag hele setuppet – i første omgang, men han indrømmede det senere, og som resultat blev gruppens Grammy som Best New Artist taget fra dem, og adskillige retssager fulgte.

Fab Morvan og Rob Pilatus forsøgte siden at slå igennem under navnet Rob & Fab og udgav et album, hvor de rent faktisk sang, men pladen floppede stort. Senere indspillede de et album, som skulle have været udgivet under navnet Milli Vanilli, og hvor de var genforenet med Frank Farian. Imidlertid røg Rob Pilatus i ud i problemer med stofmisbrug og kriminalitet, og i 1998, kort før pladens planlagte udgivelse, blev han fundet død af en overdosis alkohol og medicin, officielt utilsigtet. Albummet blev herefter skrinlagt. Fab Morvan har siden givet spredte koncerter og udgivet et enkelt album i 2003 uden den store kommercielle succes.

Se en kort dokumentar om Milli Vanillis storhed og fald produceret af Oprah Winfrey Network

 


 


 

 

ANNONCE