x

Pligten Kalder tager på turné

Pligten Kalder tager på turné

Det var et forsøg på at genskabe den danske gårdsangertradition og herved trække musikken tilbage til storbyens mørke, skumle og samtidig smukke baggårde, at Johan Olsen fra Magtens Korridorer og DR2-journalisten og orgel-fetichisten Torben Steno i projektet Pligten Kalder sidste år gik sammen og udgav ep'en "Pligten Kalder".

Lydbilledet består af Torbens Stenos Optigan-orgel, Kristine Algots bevægende violinspil og Johan Olsens stemmekraft. Johan Olsens rockstemme leverer stille og afdæmpede numre med en fornemmelse for musikken, der placerer lytteren i et tekstunivers, der er afstemt i forhold til musikken.

Med hjælp fra producer Thomas Blachman, som for tiden markerer sig som dommer i DRs "X-Faktor", har Pligten Kalder skabt en hel ny gammel lyd.

Men det er ikke kun kraften i musikken, der bærer oplevelsen af Pligten Kalders koncerter, når de tre musikere over de næste par måneder besøger spillesteder landet over.

Torben Steno skifter pladerne og stemmer det optigane orgel for hver sang, der spilles, og det kan der ikke jages med, som de selv formulerer det.

Pligten Kalder har følgende koncertdatoer:

7. februar, Forbrændingen, Albertslund
8. februar, Tobaksgaarden, Assens
9. februar, Studenterhuset, Aalborg

11. marts, Rust, København

24. april, Gimle, RoskildeNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA