Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Vi har fundet 11 fede musikoplevelser i weekenden

Weekenden nærmer sig, og selvom januar traditionen tro er en forholdsvis koncertfattig måned, er der skam en del spændende oplevelser i vente, hvis man kigger sig lidt om – og nogle er endda gratis. Vi har fundet weekendens 11 mest lovende koncerter. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

Torsdag 22. januar

Aarhus


Pligten Kalder, Train

Hos trioen Pligten Kalder sættes fortællinger om den almene københavner i højsædet. Med tekster om livet i storbyens natteliv og eksistentielle kriser leder forsanger Johan Olsen (Magtens Korridorer) lytteren gennem en underfundig fortælling. Med journalisten Torben Steno bag Optigan-orglet og Peter Jessen på hæsblæsende klarinet og mezzosopran-sax opnår Pligten Kalder magiske øjeblikke i musikken. Turnéen fortsætter til Dexter Odense 23. januar og Det Bruunske Pakhus i Fredericia 24. januar. 


Musik Aarhus Festival, Atlas

Denne uge har budt på adskillige musikalske oplevelser i Aarhus by, som ingenlunde er ved vejs ende. Som ramme for nye og lovende danske bands lægger Atlas vægge til den folk-pop-elektroniske KarriereKanon-vinder fra 2014 Keep Camping, den eksperimenterende elektroniske trio FABL og synthpopperne Who Is Louis. Og det hele er endda gratis.


Nikolaj Nørlund solo, Danmarks Jernbanemuseum 

Med sine poetiske tekster har den rutinerede sangsmed Nikolaj Nørlund valgt at starte sin solo-turné i de semi-industrielle rammer på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Turnéen fortsætter rundt i landet i næste uge. 


Kolding

Joan Armatrading, Godset

Joan Armatradings karriere har efterhånden været i gang siden start-70'erne, men det har ingenlunde sat en dæmper på den engelske sangerinde. Det bringer hende derfor forbi Godset i Kolding, hvor du kan opleve hende solo, kun bevæbnet med guitar og piano, som uden tvivl bringer en helt speciel stemning til hendes smukke sange.

Fredag 23. januar


p>

København


Emergenza Festival, Rust

Denne kolde vintertid byder endnu en gang på den internationalt-orienterede Emergenza Festival. Denne weekend gælder det så Rust, som fredag aften kickstarter festivalen med sine intime lokaler og bringer fokus på upcoming og usignede danske artister. Der er masser af lovende danske artister på programmet, så underholdningen er uden tvivl sikret.

Aarhus


Musik Aarhus Festival, VoxHall

Musik Aarhus Festival inviterer dig fredag til rock'n'roll-fest i VoxHall. Øllet og sveden kommer til at flyde, når de tunge mænd fra Scamp indtager scenen med deres melodiøse tech-metal og Michael Bøgeballe i front. De garvede tech-metallere får følgeskab af noiserockerne Fossils og de grumme I'll Be Damned, som oplevede i omtale i GAFFA, da de var månedens demo i januar 2013. Det hele er gratis.


Herning

Jacob Bellens, Fermaten

Efter en udsolgt koncert i Danmark Radios Koncerthus torsdag er Jacob Bellens klar til at indtage Fermaten i Herning. Jacob Bellens spiller rørende halvakustisk folk-guitar/klaver-pop tilsat dybsindige tekster, som helt sikkert nok skal påvirke publikum helt ind i sjælen. Jacob Bellens fortsætter landet rundt, hvor han lørdag den 24. januar spiller i Sønderborghus og Stars i Vordingborg den 25. januar. 

Lørdag den 24. januar


p>

København


dk/live/search/?q=copenhell+freezes+over" target="_blank">When Copenhell Freezes Over, Vega

Traditionen tro vender den atter voksende metalfestival Copenhell tilbage med sit årlige vinterarrangement, When Copenhell Freezes Over i Vega. Her kan du opleve danske Hexis, der med deres kombination af hardcore og black-metal vil få publikums trommehinder til at ryste. Hexis får følgeskab af Förtress, som spiller hårdtslående dåsebajer-metal, samt Deus Otiosus og Night Fever, der også vil være at opleve på denne lørdag aften.


arch/?q=steppeulven" target="_blank">Steppeulven, Bremen Teater

Januar måned byder atter på prisuddelingen Steppeulven, som belønner talenterne i dansk musik valgt af de danske dagbladsanmeldere. Adskillige danske bands vil stå for aftenens underholdning, hvilket blandt andet inkluderer veteranerne Love Shop, den nyligt abdicerede diskoprins Vinnie Who samt The Minds of 99. Blandt de nominerede befinder sig den absolutte creme i dansk musik, blandt andre MØ og S!vas, så der er med sikkerhed lagt i ovnen til en aften med masser af musikalske oplevelser. 


arch/?q=anthony+braxton" target="_blank">Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Trio, Jazzhouse

Med sin halvtreds år lange karriere er saxofonist, komponist med mere Anthony Braxton uden tvivl en af avantgarde-jazzens mest prominente og stilskabende musikere, og denne weekend er han en sjælden gang at finde på et københavnsk spillested. Sammen med den unge Diamond Curtain Wall Trio viser Anthony Braxton, hvordan der stadig er liv i jazzen, og at musikkens udvikling langtfra er forbi. 

Udsolgte koncerter:


rong>

Denne weekend byder også på flere koncerter med Kim Larsen & Kjukken og med Barbara Moleko, men de er alle udsolgt.

ANNONCE