x

Producer Quincy Jones: – Michael Jackson stjal sange

Producer Quincy Jones: – Michael Jackson stjal sange

Den 84-årige producer Quincy Jones har ikke længere tid til at være høflig og afslører alverdens hemmeligheder og grovheder i et interview med magasinet Vulture.

Jones har blandt andet produceret tre af den afdøde megastjerne Michael Jacksons bedst sælgende albums – Off the Wall, Thriller og Bad fra 1979, 1982 og 1987. Disse indeholder sange, som han nu hævder er plagierede. Det gælder for eksempel "Don't Stop 'til You Get Enough" og “Billie Jean”. Jackson skulle desuden have nægtet at give credit eller procenter til dem, der havde skrevet dele af hans sange. Produceren kalder Michael Jackson for “grådig” og “Machiavellisk” – en mand, hvis moral altså kom i anden række i forhold til at få succes gennem snedighed og bedrag. "Tonerne lyver ikke, mand," siger Jones.

Quincy Jones kalder også Jacksons forklaring på dennes mange plastiske operationer, at han led af en hudsygdom, for "bullshit".

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen: Og de nominerede er... 

Jones kan desuden afsløre, hvem der stod bag mordet på den amerikanske præsident J. F. Kennedy, (det indvolverer mafiaen, Chicago og mulig valgsvindel), og han får også sneget sig tid til at kalde de unge Beatles, som han selv var i studiet med, "forfærdelige musikere". Trump får også et hak med kniven, da han af Jones bliver kaldt en “crazy motherfucker”, hvilket måske skaber mere troværdighed til interviewets andre udtalelser.

Hvilken moderne pop-musik kan den kritiske producer så lide? “Bruno Mars. Chance the Rapper. Kendrick Lamar. Jeg kan lide, hvor Kendrick er mentalt. Han er nede på jorden. Chance er også. Og Ed Sheeran-pladen er fed. Sam Smith – han er så åben omkring, at han er bøsse. Jeg elsker det. Mark Ronson er en, der ved, hvordan man producerer."

LÆS OGSÅ: Quincy Jones: Soul Bossa Nostra (album anmeldelse)

Bruno Mars og Kendrick Lamar var de største vindere til dette års Grammy Awards. Ed Sheeran var også blandt vinderne og er nomineret for alverdens andre priser for sit seneste album Divide. Mark Ronson står blandt meget andet bag dele af Lady Gagas seneste album Joanne, der også var nomineret til en Grammy.

Quincy Jones selv har vundet 28 Grammyer gennem sin næsten 70 år lange karriere i musikverdenen, og udtaler, at hans største bedrift inden for musikken er “alt, jeg har lavet”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA